Viktor Noring.

24 minuter.

Så länge fick Viktor Noring vara på planen i sin debut för Falkenberg.

Sen fick han rött kort efter en dåligt tajmad utrusning.

Mjällby och Falkenberg möttes i allsvenskan för exakt en vecka sedan. Då segrade Falkenberg med 1–0. I kväll möttes de igen på samma arena men med lite andra förutsättningar, och ett annat slutresultat.

Båda lagen valde att rotera i truppen inför kvartsfinalen i svenska cupen. Mjällby gjorde sju förändringar i startelvan, Falkenberg åtta. En spelare som fick chansen var Falkenbergs nye målvakt Viktor Noring.

Det blev en mardrömsdebut för målvakten som fick syna det röda kortet efter 24 minuter. 29-åringen  kapade Mjällbys Taylor Silverholt i en utrusning som var långt ifrån vältajmad. Silverholt bjöds på en flygtur och Noring bjöds på en tidig kalldusch i sommarvärmen.

Silverholt hjälte

Samme Taylor Silverholt gjorde sedan 1–0 till Mjällby som fick spela större delen av matchen med en man mer.

I den 47:e minuten slog David Batanero en hörna som Silverholt kunde möta vid första stolpen och nicka in bollen bakom Johan Brattberg som fått ersätta den utvisade Noring. Silverholt fortsatte imponera och sprang sig fri flera gånger i den andra halvleken, men lyckades inte utöka Mjällbys ledning.

Med tio man hade Falkenberg svårt att komma till några farliga lägen. Man försökte pressa på i slutet av matchen genom att byta in två ordinarie startspelare i Marcus Mathisen och Nsima Peter men Mjällby orkade stå emot matchen ut.

Mjällby är nu vidare till semifinal i svenska cupen och där väntar Malmö FF som slog AIK med 4–1 i sin kvartsfinal.