Sheffield United körde över Chelsea

Uppdaterad 2020-07-12 | Publicerad 2020-07-11

Sheffield United krossade Chelsea.

Ett resultat som Manchester United jublar över.

Kampen om Champions League-platserna i Premier League blir än mer dramatisk. Hemma mot tabelltrean Chelsea vann nykomlingen Sheffield United med 3–0, och är, om än möjligen tillfälligt, ny sexa i ligan.

”Blades” seger gör att såväl fyran Leicester som femman Manchester United kan klättra förbi Chelsea vid seger i sina matcher på söndag och måndag. De fyra bäst placerade lagen i ligan kvalificerar* sig till Champions League nästa säsong.

På Bramall Lane rullade det rätt direkt för Sheffield United. Drygt en kvart in i matchen fumlade Chelseakeepern Kepa Arrizabalaga ut en skottretur till David McGoldrick som tryckte in öppningsmålet. Som dessutom var 32-åringens första Premier League-mål dittills.

McGoldricks anfallskollega Ollie McBurnie utökade sedan hemmaledningen, Enda Stevens välriktade inlägg hamnade hos McBurnie som distinkt nickade in 2–0.

Kan bli bästa på 19 år

Och McGoldrick, som hade varit mållös i Premier League i 1 415 minuter före mötet med Chelsea, fick kortare väntetid på nästa ligamål. I slutet av andra halvlek fastställde han slutresultatet 3–0 när han befann sig på rätt plats efter en försvarsrensning.

3–0 till tabellsexan Sheffield United, tre omgångar återstår och ”Blades” har möjligheten att bli den bästa nykomlingen i Premier League på 19 år.

*De fyra bästa kvalificerar sig till Champions League nästa säsong. Däremot kan tvåan Manchester City diskvalificeras om deras överklagan mot den tvååriga avstängningen inte går igenom. Klubben bröt mot Uefas Financial Fair Play-regler, och på måndag ger Cas, idrottens skiljedomstol, besked om avstängningen kvarstår.