”Tänker inte på Daniel Sundgren mer”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:

Daniel Sundgrens sista vecka i AIK slutade med att han blev arbetsbefriad.

Han känner sig svartmålad.

Men backas inte helt av lagkamraterna.

– Vi tänker på oss som är här, säger målvakten Oscar Linnér till Sportbladet.

Mittemellan Champions League-kvalet och allsvenska toppstriden kom beskedet att Daniel Sundgren stängs av till kontraktslutet den sjuttonde juli innan han den artonde blir en Aris-spelare i grekiska ligan.

– Hade vi hamnat i samma situation igen hade vi gjort samma sak, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till Sportbladet.

”Jag har min tolkning”

Sundgrens snart före detta lagkamrat Oscar Linnér tycker att det har varit en olycklig och rörig situation.

– Det är trist att det blir så här. Det är säkert någons fel mer än den andras, men jag tänker inte sitta och gissa vem som hanterat situationen på fel sätt. Jag har min tolkning men den håller jag för mig själv, säger Oscar Linnér till Sportbladet.

”Tänker inte på Sundgren mer”

AIK-målvakten är tydlig med att Daniel har presterat väl för AIK och gjort väldigt fina insatser i klubben under tiden han har varit där.

– Men Daniel spelar inte i AIK längre och precis som jag inte sitter och pratar om vad Kristoffer Olsson gör i Krasnodar eller Alexander Milosevic i Nottingham Forest så tänker jag inte på Daniel Sundgren mer. Vi tänker på oss som är här.

Foto: BILDBYRÅN

Hyllar Lundström

Och Linnér passar på att hylla nyligen comebackande Robert Lundström som sannolikt kliver in på wingbackpositionen till höger som varit Sundgrens.

– Vi vet vad Robert Lundström är kapabel till. Det är fullt naturligt att det kan bli så som det blev i senaste matchen (Lundström blev utvisad och orsakade straff vid första CL-kvalmötet med Ararat, 1–2) – men vi vet att han är en fantastisk fotbollsspelare i grunden, det är bara att kolla på förra året, i mina ögon var han kanske en av de viktigaste spelarna i truppen.

AIK möter Elfsborg i allsvenskan på lördag, returen i CL-kvalet avgörs på onsdag.

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE