Bergström räddade poäng för Mjällby med sen kvittering

Publicerad 2021-05-13

Mjällbys ende målskytt den här säsongen har utökat sitt facit.

Jacob Bergström snuvade Halmstads BK på trepoängaren, genom en sen kvittering i regnet på Örjans Vall.

– Det är en rejäl snedträff, säger Bergström i Discovery+.

Marcus Antonsson, Halmstads BK, blev målskytt i första halvlek på straff efter att Mjällbys Max Watson täckt ett skott i eget straffområde med träff på hand. Sedan hände det inte så mycket förrän de sista 10 minuterna av matchen.

I en långdragen och kraftfull forcering av Mjällby fick Jacob Bergström till sist till det, efter att Malkom Nilsson Säfqvist räddat straffen av David Löfquist och hoppet om poäng såg ut att vara ute.

”Det var ju trevligt”

På tilläggstid kvitterade Bergström till 1–1, och gjorde Mjällbys tredje mål totalt den här säsongen.

– Det är en rejäl snedträff, som går precis in. Det är otroligt att det ska vara så svårt ibland. Det är otroligt. Men det var ju trevligt, säger Bergström i Discovery+.

Bergström har stått för alla Mjällbys mål i allsvenskan, hittills den här säsongen.

”Syddes på plats”

Under sluttampen råkade Mjällbybacken Max Watson ut för en olycka. Efter en kollision med Sadat Karim, där Karim fick en smäll i bakhuvudet och Watson vid ögonbrynet, tvingades han att kliva av planen efter att ha blivit liggande i regnet en bra stund.

– Han fick ett jack i ögonbrynet, som var för djupt för att han skulle kunna spela vidare, säger Albin Pålsson, idrottsskadeterapeut i Mjällby, till Sportbladet och fortsätter:

– Halmstads läkare var mycket hjälpsamma. Max mår bra igen och är sydd och hel. Han syddes här på plats.

Watson ska under morgondagen undersökas av lagets egna läkare för att utesluta hjärnskakning.