Liverpool finalklart i Champions League

Publicerad 2018-05-02

Endast ett mål från förlängning.

Men ändå aldrig riktigt nära en finalplats i Champions League.

Resultatet 4–2 till Roma innebär att Liverpool är en match från att ta första titeln i turneringen sedan 2005.

– Vi gör det aldrig på det enkla sättet, säger Jordan Henderson.

Om vi bjöds på dramatik från Santiago Bernabéu på tisdagskvällen blev det raka motsatsen på Olympiastadion i Rom.

Där hade Liverpool inga större besvär att försvara förra veckans 5–2-resultat på hemmaplan – och är därmed klart för Champions League-final mot Real Madrid.

Borta mot Roma fick ”Reds” en behaglig resa som inleddes med ett bortamål redan i den nionde minuten.

Detta när Radja Nainggolan stod för en rejäl indianare. Firmino bröt belgarens passning och frispelade Sadio Mané som placerade in 0–1.

– Nainggolan gör ett väldigt stort misstag vilket sätter tonen för matchen. Det blir lite dött efter det, konstaterar Fredrik Ljungberg i Viasats studio.

Roma vaknade för sent

Liverpool bjöd sex minuter senare tillbaka på ett minst sagt udda vis när Dejan Lovren rensade rakt i huvudet på James Milner som fick se bollen studsa in i nät bakom en chanslös Loris Karius.

Georginio Wijnaldum gav sedan Liverpool åter ledningen innan Edin Dzeko kvitterade till 2–2 i andra halvlek.

Resultatet stod sig fram till den 86:e minuten då Radja Nainggolan revanscherade sig – först när han dunkade in ett långskott stolpe in och sedan utökade till 4–2 på straff.

Roma där och då bara ett mål från att ta semifinalen till förlängning.

”Så glada att vara i final”

Problemet var bara att det vid det laget endast återstod sekunder av matchen. Direkt efter den efterföljande avsparken blåste domaren i pipan, vilket förkunnade att Liverpool nu har chansen att ta hem första CL-bucklan sedan den legendariska vändningen mot Milan 2005.

– Vi gör det aldrig på det enkla sättet, tyvärr, konstaterar Jordan Henderson som trots de sena baklängesmålen mot Roma var mycket nöjd med sitt lag.

– Bortsett från de sista tio minuterna gjorde vi bra ifrån oss och vi är jätteglada över att vara i final, fortsätter den engelske mittfältaren.

Finalen mot Real Madrid avgörs den 26 maj i Kiev.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.