Hammarby spelade ut Sirius – två nya mål av Swedberg

Publicerad 2022-04-25

UPPSALA/STOCKHOLM. Serieledande Hammarby spelade ut Sirius och vann med 3–0.

Supertalangen Williot Swedberg, 18, stod för två nya mål och toppar nu skytteligan.

– Jag har drömt om det här sedan jag var liten, säger han.

Fem matcher.

Fem segrar.

Och fem mål av Williot Swedberg.

Serieledande Hammarby har gått rent i säsongsinledningen och 18-åringen gjorde både 1–0 och 3–0 i måndagens seger mot Sirius – inför ett stort bortafölje på läktaren.

– Det kändes som hemmaplan. Det ger oss extra energi och extra stöd, säger han.

Det första målet kom i första halvlek, när han stötte in Simon Sandbergs inlägg vid bortre stolpen.

Besara skruvade in frispark

2–0 kom efter att Nahir Besara skruvat in en frispark från en position vid hörnflaggan, rätt i mål bakom målvakten Tommi Vaiho.

Swedberg fastställde slutresultatet till 3–0 på nick i 78:e minuten. Han går därmed upp i ensam skytteligaledning.

– Jag hade kunnat göra ytterligare några mål förra matchen. Men i dag var det skönt att få sätta dit dem.

”Har drömt om det här”

Kommer du vinna skytteligan?

– Det får vi se. Vad tror du? skrattar Swedberg.

– Det är riktigt coolt att vara med om. Jag har drömt om det här sedan jag var liten. Men jag ska inte flyga iväg utan hålla mig på jorden.

Hammarby förde spelet matchen igenom och resultatet var i underkant. Men Swedberg fick slita i slutet.

– Jag hade kramp sista tio minuterna. Men jag klarade 90 så formen är bra, försäkrar han.