Erkänner: ”Kan ha träffat – var aldrig meningen”

Uppdaterad 2022-09-07 | Publicerad 2022-08-17

Ryan Giggs erkänner att han ”kan ha träffat” sin tidigare flickvän Kate Greville under bråket i hans hem.

Giggs första ord till polisen har nu lästs upp i rätten.

– Det var aldrig meningen, säger den tidigare fotbollsspelaren.

Rättegången mot Ryan Giggs, 48, har nu hållit på i över en vecka. Giggs riskerar fängelse eftersom han greps efter ett bråk med sin ex-flickvän Kate Greville i sitt hem den första november 2020.

Giggs står misstänkt för att ha skallat Kate Greville och för att ha armbågat hennes lillasyster Emma i ansiktet vid samma tillfälle.

PLUS: 14 svenska idrottare som suttit i fängelse


Giggs: ”Hon slog mig”

Under rättegången har nu ett uttalande som Ryan Giggs gjorde till polisen i samband med att han greps blivit uppläst.

– Det är korrekt att Kate och jag tyvärr hamnade i ett gräl som resulterade i att vi hamnade i ett slagsmål, säger Giggs i uttalandet enligt Mirror.

Enligt Giggs bad han själv de två systrarna att lämna hans hem innan ett bråk om hans mobiltelefon uppstod. Enligt Giggs hade Kate Greville lagt beslag på telefonen som han inte visste hur han skulle få tillbaka annat än handgripligen.

– Hon slog slog mig i ansiktet och gjorde att jag började blöda på läppen och i munnen. Jag kan ha träffat henne och hennes syster under bråket men det var aldrig meningen.

Ryan Giggs riskerar fängelse efter ett bråk med sin ex-flickvän.

Berättar om skallningen

Giggs bild av händelsen överensstämmer inte med de två systrarnas bild.

Emma Greville säger att hon fick en armbåge i ansiktet från Giggs när hon försökte dra bort honom från sin syster. Därefter gick Giggs ”från irriterad till extremt arg”.

– Han la båda händerna på Kates axlar och använde mycket kraft för att skalla henne mot munnen. Sedan sa han till mig att det var mitt fel att han hade skallat Kate och vände sig till mig och sa att ”jag ska skalla dig sedan”, säger systern enligt The Guardian.

”Försökte övertala oss”

Emma Greville ringde sedan till polisen, trots vädjan från Giggs.

– Han försökte fortfarande prata med mig medan jag var i telefon med polisen. För att jag skulle tänka på honom, på Kate och på hennes karriär... Han försökte övertala oss att inte ringa polisen eftersom det skulle stå i alla tidningar, säger hon.

Ryan Giggs var vid tillfället förbundskapten för Wales landslag. Som spelare har han bland annat tagit hem Premier League 13 gånger med Manchester United och har även varit med och vunnit i Champions League.

Giggs nekar till alla anklagelser om fysiskt våld och även till att ha försökt kontrollera Kate Greville under flera år.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ämnen i artikeln