Beijmo klar för Malmö

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Malmö förstärker inför kampen om guldet.

Med en toppstridskonkurrents tidigare spelare – Felix Beijmo med förflutet i Djurgården.

– Jag förstår att det är en känslig övergång, självklart, men samtidigt är det en situation som jag har hamnat i. Det är ett val där jag ser till de bästa möjligheterna, säger 21-åringen.

Några timmar före det svenska transferfönstret stänger bekräftar Malmö FF att de lånar högerbacken Felix Beijmo under av resten året från Bundesligaklubben Werder Bremen.

– Felix är en duktig spelare som kommer att hjälpa oss under hösten. Positionen till höger är ansträngd med tätt matchande och där blir Felix en välkommen förstärkning, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till klubbens hemsida.

Beijmo anser att MFF stämmer överens med hans karaktär.

– Det känns väldigt bra. Jag kommer till en förening som vill ge mig speltid samtidigt som jag vill ge tillbaka med fina prestationer, säger han.

– Malmö FF är en framgångsrik och välskött förening, en vinnarförening med vinnarmentalitet.

Gjorde succé i Djurgården

21-åringen har sedan förra sommaren tillhört Bremen men har inte fått spela någon a-lagsmatch för klubben. Som värvade honom från Djurgården för cirka 32 miljoner kronor.

Detta efter att högerbacken gjort succé i Dif, under debutsäsongen 2017 blev det två mål och tre assist på 26 matcher, och i fjol hann han göra ett mål och två målgivande passningar på elva matcher innan flytten till Werder Bremen.

Beijmo kan inte spela för Malmö i torsdagens Europa League-kvalmatchretur mot Zrinjski, men om MFF går vidare till playoff i Europa League kan MFF registrera honom. Beijmo är tillgänglig för debut i helgens allsvenska match mot Falkenberg.

Beijmo är U21-landslagsman och blev målskytt i senaste landskampen mot Finland. EM-kvalet inleds den tionde september hemma mot Irland.

Foto: EMIL LANGVAD / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.