Nikita Parris hjälte efter tuff smäll

Publicerad 2020-08-22

Lyon slog ut Bayern München i Champions Leagues kvartsfinal.

Men det kostade. Fråga bara Nikita Parris som knockades när hon satte viktiga 1–0.

Mitt under coronauppehållet värvade Bayern München den svenska landslagsbacken Hanna Glas från PSG.

Hon gick rakt in i elvan i debuten i CL-kvarten mot storlaget Lyon. Och precis som under tiden i PSG var Lyon ett nummer för stora.

Men det blev jämnt och tufft.

Allra tuffast var det för matchens första målskytt Nikita Parris. Hon sprang loss i djupet och kastade fram huvudet för att nicka in 1–0 i en femtio femtio-duell med målvakten Laura Benkhart. Hon vann den, gjorde mål men blev i samma sekund otäckt sänkt av den utrusande målvakten.

Parris blev liggande länge och oroliga lagkamrater ropade på hjälp med oroliga blickar.

Lagkamraterna skrek på hjälp efter att Parris knockats.

Nära kvittering

Efter ett par minuter tog brittiska dock sig upp och kunde fortsätta spela. Hon var kvar på planen när vänsterbacken Amel Majri böjde in en frispark över muren till 2–0 .

Men det blev nerv efter att Carolin Simon skickat in en frispark via Sara Björk Gunnarsdottirs ben till 2–1 i 64:e minuten. Men närmare att störa de regerande mästarna än ett skott i ribban av Sydney Lohmann kom inte Hanna Glas och Amanda Ilestedts München.

Lyon går därmed vidare till semifinal – där de möter Hanna Glas förra lag PSG som slog ut Arsenal med 2–1.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se