Dubbla mål bortdömda för de regerande mästarna

Publicerad 2020-11-28

Liverpool fick två mål bortdömda för offside, men tog ledningen genom Diogo Jota.

Länge verkade det räcka, men Brighton lyckades kvittera, med en straff på stopptid.

Matchen slutade 1–1.

Ett skadedrabbat Liverpool såg ut att få med sig tre poäng mot Brighton. Men på stopptid fick Brighton en straff och skrev slutresultatet till 1–1.

Liverpool inledde matchen med mycket bollinnehav och det blev svårt för Brighton att ta sig in i spelet. Men så fort de rödklädda började tappa lite boll kunde hemmalaget ta för sig mer och mer.

Efter knappt 20 minuter dömdes det straff för de blåklädda. Neal Maupay lyckades lura Alisson Becker, som slängde sig åt fel håll, men bollen gick utanför mål.

Bara två minuter senare blev han sittande på mittplan och fick lämna planen på grund av skada. Besviket gick han ut mot omklädningsrummet.

Kvitterat efter straff på stopptid

Första halvlek var inte heller någon succé för Liverpool. Mohamed Salah levererade en soloräd och trodde att han tagit ledningen för sitt lag. Men VAR-granskningen visade att han drog iväg lite för tidigt och målet dömdes bort för offside. Även Sadio Mané fick ett mål bortdömt för offside i slutminuterna av matchen.

Istället blev det säsongens succé för Liverpool, nyförvärvet Diogo Jota, som gjorde mål. Efter en liten petning från Mohamed Salah lyckades Jota kriga sig igenom Brightons backlinje och skjuta in den vid bortre stolpen.

Men ledningen stod sig inte tills slutsignalen. I 92:a minuten fick Brighton ännu en straff, som Pascal Gross satte och matchen slutade 1–1.

Liverpool leder nu Premier League, med en poäng mer än Tottenham och en match mer spelad.