Degerfors stormar vidare – femte raka

Publicerad 2020-09-26

Förlust och Degerfors är två ord som sällan hör ihop i samma mening den här säsongen.

Inte heller mot Norrby – Degerfors tog femte raka segern och vann med 2–0.

– Vi slarvar lite, men annars är det en bra match från vår sida, säger Daniel Janevski i Dplay.

Det tog bara tre minuter innan Victor Edvardsen gav Degerfors en smakstart borta mot Norrby. 24-åringen sköt ett skott som styrdes in på en motståndare och in i nät.

Degerfors, som vann med 6–0 mot Umeå FC i förra omgången, var inte lika målfarliga under lördagseftermiddagen. Men tillräckligt med mål gjorde man.

Tog revansch

Daniel Janevski utökade i andra halvlek, snyggt framspelad av poängkungen Johan Bertilsson.

Degerfors vann också med 2–0, tog därmed sin femte raka seger och även lite revansch på Norrby. Boråslaget är ett av två lag som Degerfors har förlorat mot den här säsongen. Förra gången lagen möttes vann Norrby med 1–0.

”Går in för vinst”

På de senaste fem matcherna har målfarliga Degerfors gjort hela 18 mål och släppt in fyra, och man har en allsvensk plats i ett järngrepp med tio matcher kvar att spela.

– Vi kör på. Vi jobbar hårt för varandra. Varje träning är stenhård och vi går in för att vinna varje match, säger Janevski.