Avslöjar: Camilla Enström gör comeback

Publicerad:
Uppdaterad:
Enström.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Enström.

FOTBOLL

Camilla Enström är tillbaka som programledare och reporter i tv-sportsammanhang.

Den mångåriga tv-profilen är det senaste nyförvärvet hos Discovery Networks Sweden och Dplay inför sändningarna av allsvenskan.

Under de senaste åren har hon bland annat genomgått rehabilitering efter en cancersjukdom.

Camilla Enström (före detta Nordlund), 32, är känd från att tidigare jobbat med Discoverys sportsändningar och även innan det för TV4 och C More.

De senaste åren har hon också jobbat med OS, producerat egna tv-program och poddar efter cancersjukdomen.

Det senaste året har hon främst varit hemma på mammaledighet.

Det var vintern 2016/2017 som Camilla Enström gick ut med att hon hade drabbats av cancer, en ”liten harmlös knöl” på benet visade sig vara den ovanliga formen mjukdelssarkom.

Behandlingen bestod av både operation och strålbehandling varje vardag i sex veckor.

Efter det har hon gått på kontroller regelbundet och säger själv att hon är frisk.

”Tacksam för möjligheten”

Nu kommer hon att börja jobba för Discovery igen, som reporter för allsvenskan och under OS i Tokyo i sommar samt programledare för superettan.

– Jag är oerhört glad och tacksam över den här möjligheten. Discovery har många spännande rättigheter och dessutom ett grymt duktigt och härligt gäng som arbetar både framför och bakom kameran. Jag trivdes otroligt bra med både kanalen och kollegorna när jag jobbade med OS för två år sedan, så det känns väldigt roligt att nu få fortsätta den här resan tillsammans med dem, säger Camilla Enström.

För Discovery har det varit silly season under vintern inför att börja sända allsvenskan och superettan, ett avtal som sträcker sig fram till och med 2025.

– Med Camilla Enström vet vi exakt vad vi får. Hon gjorde ett strålande jobb under vinter-OS i Pyeongchang och har tidigare jobbat med svensk fotboll. Hon är ambitiös, förbereder sig minutiöst och sett till erfarenhet och kunskap kommer hon sköta programledarrollen för superettan perfekt. Dessutom kommer vi få stor användning för henne även under allsvenskan, där hon också kommer jobba som reporter, säger Marcus Törngren, redaktionschef och innehållsansvarig på Discovery Sport.

Maken stjärna i topplaget

Sommaren 2018 gifte Camilla Enström sig med mångåriga NHL-stjärnan Tobias Enström och de har en nu ettårig dotter tillsammans.

Camilla Enström och Tobias Enström bor numera i Örnsköldsvik, den 35-årige backen har de två senaste säsongerna varit kapten i Modo i hockeyallsvenskan.

Sedan tidigare har Discovery klart med Irma Helin, Petra Svensson, Alexander Axén, Stefan Ishizaki och Diljen Otlu i olika roller i de kommande fotbollssändningarna.

Kim Källström och Anders Svensson har däremot lämnat tv-bolaget av skilda anledningar inför den nya sändningsrättigheten.

Camilla Enström har de senaste åren bland annat jobbat med Drömmen om Spanien på Aftonbladet TV och sportpodcasten Vägen till toppen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.