Piteå på nedflyttningsplats

Föll efter tidigt baklängesmål

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Det vill sig inte för Piteå.

Växjö vann måstematchen och petade därmed ner Piteå på nedflyttningsplats.

– Det har varit ett pressat läge under många veckor, men det är inte över än, säger Piteåtränaren Stellan Carlsson.

Inför söndagens damallsvenska möte skiljde det en poäng mellan lagen.

När Växjös nigerianska landslagsanfallare Ini-Abasi Umotong, 26, vände om och placerade in 1–0 (i matchminut 12) efter en tilltrasslad situation, då var Växjö uppe på säker mark i tabellen.

Desto tyngre läge var det då för förfjolsmästarna Piteå.

Mardrömsvecka

– De spelar bra första 10–15 minuterna samtidigt som vi inte har växt in riktigt då. Sen blir det mycket kamp och de vill freda sig så mycket de kan. Det blir svårt att få tillräckligt mycket kvalitet för att skapa farliga chanser, säger Piteåtränaren Stellan Carlsson.

Piteå, som 2018 tog första SM-titeln i klubbens historia, kämpade desperat efter ett kvitteringsmål under resterande del av matchen. Men i stället inkasserade laget ännu en förlust.

Norrbottningarna har nu endast en vinst på de 13 senaste matcherna i damallsvenskan, och efter söndagens förlust är nu krisen total. Med fyra matcher kvar att spela har laget trillat ner på en nedflyttningsplats.

”Den kan ingen beskylla”

– Det har varit så här för oss under året, vi har haft svårt att vinna fotbollsmatcher. Vi får jobba jättehårt för att ta poäng och vinna matcher, säger han.

Tidigare i veckan stod det även klart att det inte blir något gruppspel i svenska cupen 2021. Piteå ledde med 2–0 mot elitettanlaget Morön i den avgörande kvalmatchen, men tappade till 3–4.

– Arbetsinsatsen och attityden från tjejerna är hur bra som helst. Den kan ingen beskylla. Det har varit ett pressat läge under många veckor, men det är inte över än, säger Stellan Carlsson.

Alla matcher i damallsvenskan sänds på Sportbladet Play.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.