Blåvittprofilen får gå: ”Cyniskt av IFK Göteborg”

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Ledarprofilerna Alf Westerberg och Linda Breding får inte fortsätta i IFK Göteborg.

– Cynismen IFK Göteborg visar upp i sin personalhantering hade vi behövt på planen, säger Westerberg till Sportbladet.

Det är Göteborgs-Posten som avslöjar att ledarprofilerna kring IFK Göteborgs A-lag, Alf Westerberg, administrativt ansvarig, och Linda Breding, analytiker, inte erbjuds förlängda avtal när duons kontrakt går ut vid årsskiftet.

Alf Westerberg, ett välkänt namn inom fotbolls-Sverige, har varit i IFK Göteborg sedan 2013 i flera olika tränarroller och uppdrag.

Vid två tillfällen, så sent som i höstas när Poya Asbaghi sparkades, har Westerberg tillfälligt tagit över som ansvarig tränare.

– Det är frustrerande att beskedet kommer så sent. Diskussionerna har inte gått i den här riktningen, säger Alf Westerberg till Sportbladet.

Alf Westerberg.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Alf Westerberg.

Beskedet om att Breding och Westerberg inte erbjuds förlängda avtal fick duon av sportchefen Pontus Farnerud under måndagen.

– Det är väl de ekonomiska orsakerna som ges som huvudförklaring. Jag vet inte vilka andra överväganden föreningen har gjort. Jag har inte pratat med Roland Nilsson om de här bitarna, säger Westerberg.

När Westerberg i höstas klev fram och ledde IFK Göteborgs A-lag under träningar och matcher tillsammans med Ferran Sibila i väntan på en ny tränare var uppfattningen att det i bortre änden av året låg en förlängning i rollen som administrativt ansvarig kring A-laget.

– Det var fullt rimligt att tro det. Det känns som man har ställt upp och löst många olika uppgifter i krislägen (Westerberg gick även in som huvudtränare 2017).

– Jag kan säga så här: den cynism som IFK Göteborg visar upp i sin personalhantering hade vi behövt på planen fler gånger i år. På ett relationsmässigt plan känns det här tråkigt, säger Alf Westerberg.

Har du några som helst tankar på vad du ska göra framöver?

– Nej, egentligen inte. Jag hade inte räknat med det här. Men det är sådan den här branschen är och det är det som kan hända när man har den här typen av avtal. Sådana är spelreglerna.

Officiellt via Twitter

Sportbladet har sökt Pontus Farnerud som via SMS hälsar att han sitter i möten.

På sociala medier berättade IFK Göteborg under eftermiddagen om besluten att inte erbjuda Westerberg eller Breding förlängda avtal och tackade var och en av dem med likalydande formuleringar på Twitter:

– Avtalet går ut vid årsskiftet och det förlängs inte. Affe har alltid varit väldigt lojal och professionell i alla sina roller och vi önskar honom lycka till, säger sportchefen Pontus Farnerud på Twitter.

Sportbladet har sökt Linda Breding för en kommentar.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Linda Breding.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.