Publicerad 2020-12-12

Real-jubel i derbyt mot Atlético.

La Liga öppnar upp sig.

Real Madrid tog en komfortabel derbyseger hemma mot Atlético Madrid och är nu bara tre poäng från rivalens tätposition.

Atlético Madrid hade chansen att göra ett ryck från den kanske tuffaste titelutmanaren, grannen, Real Madrid. Vid seger i derbyt hade man haft nio poäng ner och en match tillgodo på Zinedine Zidanes mannar.

Men det var aldrig ens nära.

Real Madrid tog tag i matchen från start. Karim Benzema dundrade ett skott i stolpen och efter en kvart kom 1–0 när Casemiro ohotad fick gå upp och nicka in en hörna.

Drömmål blev självmål

Diego Simeone visade sitt missnöje och gjorde ett trippelbyte i paus – men utan egentlig förbättring.

I 63:e minuten satte Dani Carvajal 2–0. Först en nedtagning på bröstet, sedan en studs och till slut en stenhård låg halvvolley i stolpen – och tillbaka ut i ryggen på Jan Oblak som oturligt styrde in den i eget mål. Atlético-målvakten fick också självmålet i statistiken.

Real Madrid är därmed bara tre poäng bakom de rödvit-randiga i tabellen. Däremellan återfinns Alexander Isaks Real Sociedad.