Finland illa ute efter förlust mot Belgien

Nu behöver vi inte längre spekulera, dividera eller för den delen räkna plus- och minusmål.

Sverige kommer, oavsett resultat mot Polen, spela åttondelsfinal i EM 2021.

Grupp B avslutades med stor dramatik.

När krutröken lagt sig och kvällens resultat är spikade står det klart att Sverige kommer spela åttondelsfinal.

Belgien besegrade Finland med 2–0 och vinner gruppen på nio poäng.

Danmark slog Ryssland med 4–1, vilket innebär resterande tre lag stannar på tre poäng i gruppen. Tidigare under dagen slutade Ukraina trea i grupp C på tre poäng.

Sverige vidare till åttondel

Eftersom Sverige redan har spelat in fyra poäng går de vidare som en av de fyra bästa grupptreorna i värsta fall, om det skulle bli förlust i den avslutande gruppspelsmatchen mot Polen på onsdag.

Finland slutar trea i gruppen, framför Ryssland, och har nu endast en minimal chans att nå slutspel. Men det såg länge bra ut mot Belgien.

Dråpligt självmål

Det var mållöst fram till den 74:e minuten. Då nådde den belgiske försvararen Thomas Vermaelen högst på en hörna. Nicken tog i stolpen – och Hradecky fumlade sedan olyckligt in bollen i eget mål.

– Vad fan kan man ens göra där? frågar målvakten sig i Yles intervju efter matchen.

– Bollen studsade rakt mot mig. Det är jävligt små marginaler i de här matcherna, fortsätter han.

Anfallsstjärnan Romelu Lukaku fastställde slutresultatet till 2–0 i den 81:a minuten.

Resultaten innebär att Danmark slutar tvåa i gruppen på målskillnad och är klart för åttondelsfinal.