Stängs av fyra matcher efter rasistiska orden

Av: Moa Berander

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Dusan Djuric har erkänt att han uttalade sig rasistiskt mot Deniz Yaldir.

Matchens domare anmälde händelsen till förbundet och nu har domen kommit.

Djuric straffas med fyra matchers avstängning.

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Under matchen mellan Halmstads BK och Umeå FC förra onsdagen kunde man i Dplays sändning höra en spelare säga ”jävla zigenare”. Efter matchen säger Umeå FC:s Deniz Yaldir att det var Dusan Djuric som riktade den rasistiska kommentaren mot honom. Först förnekade Djuric händelsen i en intervju med Hallandsposten, men dagen efter erkände han att han hade uttryckt sig rasistiskt och bad om ursäkt till Yaldir.

– Jag ångrar djupt det jag sa under ett hetsigt och kraftigt infekterat ögonblick i matchen igår mot Umeå. Jag vill därför be Deniz Yaldir samt alla inblandade och berörda om ursäkt för mitt sätt att uttrycka mig på som jag anser vara olämpligt, säger Djuric i en kommuniké på Halmstads BK:s hemsida.

Fyra matchers avstängning

Händelsen anmäldes till förbundet av matchens domare, Andreas Dufva Johansson. Nu är Disciplinnämndens utredning klar och Dusan Djuric stängs av i fyra matcher. Det innebär att Djuric kommer missa tre matcher i Superettan och en match i Svenska Cupen. Först 17 oktober, när HBK möter IK Brage, kan Djuric vara tillbaka.

Halmstads BK spelar sin nästa match på lördag, mot Ljungskile SK.

Matcherna i Superettan sänds på Dplay

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.