Publicerad 2021-02-21

Jesse Lingard fortsätter prestera för West Ham.

I 2–1-segern mot Tottenham gjorde han sitt tredje mål för klubben.

Det ger West Ham tre viktiga poäng, och de klättrar till en fjärdeplats i Premier League.

Det var ett långsamt Tottenham som besökte West Ham. Framför allt i början av de både halvlekarna, vilket utnyttjades av hemmalaget. Ett tidigt mål i första halvlek och ett tidigt mål i den andra skapade West Hams 2–1-seger.

Den senare av de två målskyttarna var Jesse Lingard, som nyligen lånades in efter att ha suttit i frysboxen hos Manchester United under en längre tid. För honom var det kanske precis ett lån som behövdes, för inledningen hos West Ham har varit målrik. Dagens fullträff var hans tredje för klubben, som han anslöt till för tre veckor sedan.

Reducerade på hörna

Med dryga timmen spelad fick Tottenham in ett reduceringsmål. På en hörna, slagen av inbytte Gareth Bale, kunde Lucas Moura nicka in bollen i mål. Därefter tog Tottenham över initiativet mer och mer, medan West Ham fick backa.

Både Harry Kane och Bale hade sedan fina målchanser. Allra närmast var det när ett distansskott från Bale gick i ribban. Men det blev aldrig mer än nära. West Hams två mål räckte för att besegra topplaget och slutresultatet blev 2–1.

Tre viktiga poäng till West Ham, som gör att de går om Chelsea och tar en fjärdeplats, vilket innebär att de just nu ligger på Champions League-plats.

Tottenham hittas på en niondeplats, med sju poäng upp till europaplats, och 20 till Manchester City i toppen av tabellen.