Otäck smäll på Aubrei Corder

Publicerad 2022-03-27

Första matchen i damallsvenskan – då var mardrömmen framme för IFK Kalmars målvakt Aubrei Corder.

Först släppte hon in fyra mål, sedan tvingades hon utgå med en otäck huvudskada.

”Ett jack i huvudet som behövde limmas”, hälsar tränaren David Roufpanah.

Den amerikanska målvakten har en historik av hjärnskakningar. Hon har haft flera stycken tidigare i karriären och i fjol drabbades hon av en till efter att ha fått ett knä i ansiktet i en match mot Lidköping.

I damallsvenska premiären var oturen framme igen.

”Jack i huvudet”

I den 74:e minuten brakade hon ihop med Kristianstads Evelyne Viens och fick en ny smäll mot huvudet.

Corder blev liggande i gräset med stora smärtor och fick sedan bandage lindat runt skallen innan hon till slut kunde ta sig av planen för egen maskin. Men hon tvingades byta och ersattes av 17-åriga Fanny Jungward.

Tränaren David Roufpanah kan kort efteråt inte svara på om det finns risk för hjärnskakning.

”Ej fått något utlåtande utöver att ett jack i huvudet behövde limmas”, skriver han i ett sms.

”Mycket bättre”

Kristianstad vann matchen med klara 4–0.

Sheila van den Bulk gjorde det första från straffpunkten i den 26:e minuten. Delaney Baie Pridham gjorde 2–0 och andra halvlek tryckte Tabby Tindell in både 3–0 och 4–0.

– Vi är mycket bättre än Kalmar, säger Pridham i Viaplay.