Europa League-finalen blev ett stort drama.

Matchen gick till straffar där Aaron Ramsey blev stor syndabock för Rangers.

Frankfurt tog därmed sin första europeiska cuptitel på 42 år.

– Ofattbart, säger målvakten Kevin Trapp.

150 000 supportrar till Frankfurt och Rangers hade tagit sig till Sevilla. Men bara 20 000 hade fått biljetter till finalen i den 34 gradiga hettan som bjöd på en dramatisk final.

Frankfurt som bland annat slagit ut Barcelona och West Ham på vägen hade det mesta av bollen och skapade de hetaste chanserna. Men i den 57:e minuten var det i stället Rangers som bröt dödläget.

Djibril Sow nickade hem en boll till Tuta, men brassen halkade och skadade sig och i stället kunde Joe Aribo sprinta ifrån och placera in 1–0, hans första mål i årets turnering, och stor glädje utbröt på den blå sidan av läktaren.

Frankfurt tryckte på för en kvittering och i den 67:e minuten fick Daichi Kamada ett gyllene läge när han kom fri men japanen lyfte bollen över ribban. Men målet skulle komma.

Bara tre minuter senare lyckades Rafael Borre trycka in bollen efter ett inlägg och 1–1 och finalen gick till förlängning. Där fick Rangers bästa läget när Ryan Kent med två minuter kvar fick en jättechans men Kevin Trapp stod för en fantastisk benparad.

Blev syndabock

I stället gick det till straffar där bägge lagen hade satt alla sina straffar tills inhopparen Aaron Ramsey klev fram. Men stjärnan slog en svag straff som Kevin Trapp räddade.

I stället kunde Rafael Borre sätta den avgörande straffen och Frankfurt tog hem sin första europeiska cuptitel sedan 1980 framför en fanatisk publik.

– Frankfurt har existerat sedan 1800-talet och jag hävdar att det här är deras höjdpunkt. Jag hävdar att det här är det största som de har uppnått. Det här kommer de minnas för evigt, säger Sportbladets Erik Niva i Viaplay.

– Det här känns ofattbart, säger målvakten Kevin Trapp efteråt.