Oavgjort efter kaosscenerna: ”Solklart”

Uppdaterad 2021-10-05 | Publicerad 2021-10-03

En utebliven utvisning, vredesutbrott och baklängesmål inom två minuter.

Pep Guardiolas känslor svallade – innan Kevin De Bruyne ordnade ett oavgjort resultat i tungviktsmötet.

– Vi fick extra allt och mer där till, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat-studion.

Liverpool FC

Det blev en händelserik avslutning på stormötet Liverpool–Manchester City.

Efter en mållös första halvlek, där de ljusblå bortalaget hade dominerat, hände det mesta under matchens sista 45 minuter.

En blixtsnabb kontring i 59:e minuten gav Liverpool ledningen sedan Mohamed Salah drivit upp bollen och skickat den precist i djupled till målskytten Sadio Man.

Tio minuter senare var det kvitterat.

Kraftiga protester

Phil Foden placerade in ett skott från vänster, något som följdes upp av kaotiska minuter.

James Milner, som hade en varning sedan tidigare, stoppade en framrusande Bernardo Silva väldigt bryskt.

Men att utvisningen uteblev gjorde Pep Guardiola vansinnig.

– Det ska vara ett andra gult kort. Då reagerar Pep, med fog, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat-studion.

Guardiola själv i Sky Sport:

– Det är gult, solklart. Hundra procent.

Och mitt i City-tränarens protester med skrik och gester dribblade sig Salah igenom och sköt 2–1.

”Bara att njuta”

Men Manchester City skulle resa sig – igen.

I den 81:a minuten prickade Kevin De Bruyne in 2–2-bollen som gjorde att titelkonkurrenterna delade på poängen.

– Vi fick extra allt och mer där till, säger Niva.