Örebro vann bottenmötet – efter succébytet: ”Lägg mig däruppe så gör jag mål”

Uppdaterad 2021-09-23 | Publicerad 2021-09-22

Det går inte att beskriva mötet mellan Örebro och Östersund som något annat än ett ångestmöte.

Det syntes även i spelet i matchen som Örebro till slut vann med 2–0 efter ett succébyte då Nordin Gerzic och Martin Broberg blev inbytta – och fixade segern.

– Jag har tjatat hela veckan, säger Nordin Gerzic till Discovery.

2370 personer fick bevittna ångestmötet mellan Örebro och Östersund under onsdagskvällen. Båda lagen var desperata efter tre poäng i jakten på att undvika nedflyttning.

Det var hemmalaget som inledningsvis ägde spelet i bottenmötet. Men trots spelövertaget så lyckades de inte skapa några större chanser i första halvlek. Första halvlek slutade mållöst.

Den andra halvleken såg länge ut som den första. Örebro gjorde några taktiska byten i den 79:e minuten, in kom de rutinerade pjäserna, Nordin Gerzic och Martin Broberg.

Det skulle visa sig bli succé.

I den 84:e matchminuten höll sig Nordin Gerzic framme och lyckades få en fot på bollen som rullade in i mål. Det var hans första mål i Allsvenskan sedan 2018.

Tre blytunga poäng för Örebro

Örebro utökade ledningen till 2–0 på tilläggstid genom att Martin Broberg blev helt friställd i straffområdet och gjorde ingen besviken. Det var hans första mål sedan 2019.

– Den här matchen var extremt viktig, det syntes. Jag sa till vår tränare, Vitor Gazimba ”Lägg mig där uppe så gör jag mål”. Jag har tjatat på honom hela veckan, säger Nordin Gerzic till Discovery.

Östersund stannar kvar som tabelljumbo medan Örebro tog tre blytunga poäng i bottenstriden.