Sågar Ronaldo efter gesten: ”Kunde ha använt sina tår också”

Programledarna pikar portugisen för domen efter skattefusket

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Cristiano Ronaldo höll upp fem fingrar mot Atlético Madrid-fansen när de hånade honom i veckan.

Nu sågas hans gest i Spanien.

I tv-showen ”Zapeando” skickade programledarduon ett spydigt förslag till storstjärnan om vad han kan göra för gest nästa gång.

Atlético Madrid slog Juventus med 2–0 i den första Champions League-åttondelsfinalen lagen emellan.

Fansen till huvudstadsklubben gottade sig rejält åt Cristiano Ronaldos olycka – portugisen är inte omtyckt på Wanda Metropolitano efter hans år i rivalklubben Real Madrid – och passade på att håna honom efter förlusten.

Stjärnan svarade då med att hålla upp sin hand och spreta med sina fem fingrar, som för att påpeka att han vunnit turneringen fem gånger medan Atlético Madrid aldrig vunnit den.

1 av 2 | Foto: SKÄRMDUMP FRÅN ”ZAPEANDO”

”Kunde ha använt sina tår också”

Gesten sågas nu i Spanien.

I den spanska, populära tv-showen ”Zapeando” pratade programledarduon Cristina Pedroche och Anna Simon om Ronaldos beteende.

– Det stämmer att han har vunnit Champions League fem gånger medan Atlético aldrig har gjort det. Och han har fem Ballon d’Ors, guldskon och 200 000 andra priser. Men oavsett hur stort ditt troférum är så finns det en sak som aldrig kommer kunna få plats där... ditt ego, säger Simon och lämnar över ordet till sin programledarkollega.

– Det är inte trevligt, eller hur? Men han kunde faktiskt ha använt sina tår också, för att göra en annan gest, säger Cristina Pedroche.

Sedan höll hon upp nio av sina fingrar samtidigt som hon lyfte upp sina två nakna fötter på bordet framför sig.

Dömdes i somras

– Det är tio tår plus fem och fyra fingrar, vilket totalt blir 19. Det är samma antal miljoner (euro) som han är tvungen att betala tillbaka till Skatteverket på grund av sitt skattefusk, säger hon.

En duglig sågning av Ronaldo, som utöver höstens våldtäktsanklagelser, även har hamnat i fokus på senare tid på grund av sina ekonomiska fultricks. I somras dömdes han för skattefusk och fick acceptera ett villkorligt fängelsestraff på två år samt att han tvingades betala motsvarade 190 miljoner kronor i böter för brotten.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.