Cirka 30 personer var inblandade i bråket

Publicerad 2018-11-02

Stormötet mellan Galatsaray och Fenerbahce avslutades med ett jätteslagsmål.

Domaren tvingades dela ut flera röda kort efter att spelare hoppat på varandra.

Galatasaray kopplade ett grepp i stormötet med Fenerbahce. Ryan Donk gav Galatasaray ledningen efter en dryg halvtimme, och i början av andra halvlek utökade hemmalaget till 2–0 genom Martin Linnes.

Fenerbahce, som har inlett säsongen svagt, hade det jobbigt. Men man reste sig starkt.

Mathieu Valbuena reducerade i den 66:e minuten och sex minuter senare kom kvitteringen genom Jailson. Resultatet 2–2 stod sig matchen ut. Men efteråt spårade det ur fullständigt.

Spelarna jagade varandra

Det blev ett stort bråk mellan båda lagen, spelarna jagade varandra på planen. Det var otroligt stökigt. Domaren delade ut rött kort till Galatasarayas Badou N’Diaye och Fenerbahces Jailson och Roberto Soldado.

Efteråt blev det tjafs mellan Soldado och Younes Belhanda. Sedan lade sig alla spelare, plus ledare, i bråket. På tv-bilderna syns hur man jagade varandra – både på planen och in i spelartunneln. Soldado blev alltså utvisad medan Belhanda fick gult kort.

Dog av hjärtattack

Under den första halvleken dog en supporter. Han uppges ha avlidit efter en hjärtattack.

Gatalasaray är tvåa i ligan. Fenerbache är på femtonde plats, två poäng ovanför nedflyttningsstrecket.