Vidare trots två bjudningar från Beto

Uppdaterad 2015-04-24 | Publicerad 2015-04-23

Regerande Europa League-mästarna Sevilla behövde bevaka en 2–1 ledning från hemmamötet med Zenit.

Och de fick en drömstart när Carlos Bacca iskallt sköt in matchens enda mål från straffpunkten.

Men sen bjöd målvakten Beto in Zenit i matchen med två bjudningar.

Gäster fick en smakstart på matchen. Redan efter sex minuter valde domare Nicola Rizzoli att peka på straffpunkten. Zenit-försvararen Neto kom sent in med en glidtackling mot Vitolo och från första anblick helt odiskutabelt. Men reprisbilderna visade något helt annat och i alla möjliga vinklar var det svårt att se om Neto verkligen träffade Vitolo.

Sevilla vände ett 0-1 underläge i förra matchen där Carlos Bacca nickade in kvitteringen och Denis Suarez satte det avgörande 2-1 målet. Den här gången var det Zenits tur.

Förlängningsläge efter två bjudningar

Men trots den tveksamma straffen skulle Zenit göra match av det hela – tack vare  två bjudningar från Sevillas målvakt Beto.

Efter ett, till synes ofarligt, inlägg från kanten tappade portugisen bollen framför fötterna på Salomon Rondon som tryckte in kvitteringen under inledningen av den andra halvleken.

Och i matchminut 72 drar Hulk i väg bollen från långt håll där Beto missbedömde bollbanan och bollen gick precis över mållinjen via ribban. Men för att vara på den säkra sidan var Rondon framme på den bollen med och tryckte in den från nära håll, men målet gick till Hulk.

Fem minuter från slutet skulle dock spiken i kistan komma för ett jagande hemmalag.

Inhopparen Kevin Gameiro avslutade distinkt efter en kontring.

Dominans från Spanien

Sevilla utökar den iberiska dominansen i Europa Leagues semifinal-fas. Sedan turneringen säsongen 2009/2010 bytte namn från Uefa-cupen till Europa League har klubbar från Spanien och Portugal tagit 14 av 24 möjliga platser, där Sevilla tar Spaniens åttonde semifinal-plats mot Portugals sex.

Sevilla får sällskap av Dnipro, Fiorentina och Napoli i semifinalerna, där lottningen äger rum direkt efter lottningen av Champions Leagues semifinaler som startar klockan 12:00  i morgon.