Benzema segerregissör – tangerade Henrys målfacit

Publicerad 2021-04-22

Två mål på Cádiz.

Karim Benzema har nu gjort 233 mål när det kommer till ligamål i Europa – lika många som Thierry Henry.

Bara Bernard Lacombe har gjort fler.

Real Madrid var inte särskilt påverkat av de senaste dagarnas storm kring Super League. Under onsdagen gick de vitklädda ut och dominerade mot Cádiz på bortaplan i La Liga – en match som gästerna vann med 3–0, där samtliga fullträffar gjordes inom loppet av tio minuter i den första halvleken.

Karim Benzema gjorde först 1–0 på straff, därefter utökade Álvaro Odriozola till 2–0, framspelad av Benzema, innan Real-anfallaren fastställde slutresultatet då han gjorde sitt andra och Madrid-klubbens tredje för kvällen.

33-årige Benzema har nu gjort 21 mål den här La Liga-säsongen, bara Lionel Messi har gjort fler (23).

Getingbo i tabelltoppen

Onsdagens två fullträffar innebar även att den franske anfallaren nu gjort lika många mål som Thierry Henry, 233 till antalet, när det kommer till strutar räknat i Europas fem största ligor. Enligt twitterkontot Statsdufoot finns det bara en fransman som gjort fler, nämligen Bernard Lacombe – som skickade in 255 kassar, de flesta för Lyon, under sin aktiva spelarkarriär.

3–0-segern tog upp Real Madrid till toppen av tabellen. Laget har lika många poäng som stadsrivalen Atlético Madrid. Sevilla är trea med tre poäng upp till toppduon, medan Barcelona är ytterligare två pinnar bakom – i en tabell där Atleti och Barça har en respektive två matcher färre spelade än Real.