Arsenal utslaget efter målvaktstavla

Föll med 1–4 i kvartsfinalen mot Manchester City

Publicerad 2020-12-22

Likaläge efter första halvlek.

Sedan stod Runar Runarsson för en rejäl målvaktstavla när Manchester City slog ut Arsenal ur ligacupen.

– Alla gör misstag. Nu måste vi stötta honom, säger Arsenals tränare Mikel Arteta efter matchen.

Arsenal FC

Det vill sig inte för Arsenal och Mikel Arteta.

Senast laget tog en seger i Premier League var den 1 november i bortamötet med Manchester United. 14 omgångar in i ligaspelet ligger nu Londonklubben fyra poäng från nedflyttningsplats.

Nu är de även utslagna ur ligacupen efter 1–4 mot Manchester City.

Boxade bollen i eget mål

City öppnade målskyttet redan i den tredje matchminuten, men Arsenal skulle dock utjämna. Efter en halvtimmes spel mötte Alexandre Lacazette Gabriel Martinellis inlägg med pannan och nickade in kvitteringen.

Där och då var Arsenal med i matchen, men i inledningen av andra halvlek kom kallduschen.

Isländske målvakten Runar Runarsson, som fick chansen mellan stolparna, skulle boxa undan en frispark från Riyad Mahrez. I stället tappade han olyckligt in bollen i eget nät.

Fyra minuter senare kom ytterligare ett Manchester City-mål, genom Phil Foden, innan försvararen Aymeric Laporte nickade in slutresultatet 4–1 i den 73:e minuten.

Därmed är Manchester City, för fjärde året i rad, vidare till semifinal i ligacupen.

Vidare är också Championshiplaget Brentford – med Saman Ghoddos och Pontus Jansson i laget – som besegrade Newcastle med 1–0.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se