Barça och Juve vidare till åttondelsfinal

Uppdaterad 2021-05-17 | Publicerad 2020-11-24

Cristiano Ronaldo och Juventus är vidare i Champions League.

Barcelona är vidare till åttondelsfinal i Champions League efter 4–0 borta mot Dynamo Kiev. Juventus, med Dejan Kulusevski som inhoppare, avgjorde sent mot Ferencvaros och avancerar också.

Barcelona saknade flera spelare på grund av skador, men efter tre inledande segrar i Champions League kostade tränare Ronald Koeman ändå på sig att dessutom låta Lionel Messi och Frenkie de Jong stanna hemma när laget reste till Kiev.

En vettig bedömning, skulle det visa sig.

Danske Martin Braithwaite gjorde två mål, det andra på straff, när Barcelona vann med 4–0 och fixade en plats bland de 16 bästa när utslagningsmatcherna inleds i vår.

Kulusevski hoppade in

I samma grupp satt Dejan Kulusevski på bänken i Turin när Ferencvaros chockade Juventus och tog ledningen genom Myrto Uzuni i 19:e minuten. Det dröjde drygt en kvart innan Cristiano Ronaldo hade utjämnat och i andra halvlek fick Kulusevski komma in med knappa halvtimmen kvar.

Avgörandet dröjde till tilläggstid då Alvaro Morata nickade in 2–1 och såg till att även "Juve" har en plats i åttondelsfinalerna.