En halvlek räckte.

Sen hade Arsenal avgjort hemma mot Rapid Wien.

Nu är storklubben vidare till sextondelsfinal som överlägsen gruppetta.

Arsenal hade öppnat dörrarna till Emirates Stadium för att välkomna 2000 hemmasupportrar. En poäng mot Rapid Wien skulle säkra avancemang till sextondelsfinal i Europa League och det blev aldrig riktigt spännande.

Redan efter 18 minuter hade ”Gunners” gått upp i en tvåmålsledning efter ett drömmål av Lacazette och en nick av Pablo Mari som gjorde sitt första mål i Arsenaltröjan, i sin comeback efter en lång skadeperiod.

Med ett massivt spelövertag var det bara en tidfråga innan det tredje målet skulle komma – och som det gjorde det. Efter en briljant upprullning av hemmalaget där Rapid Wien inte hängde med för fem öre kunde Eddie Nketiah efter två chanser nicka in 3–0 i ett vidöppet bortamål och matchen var avgjord.

Enkelt vidare

Direkt i inledning av andra halvlek skapades lite nerv när Koya Kitagawa reducerade till 3–1. Efteråt radade Arsenal upp ett antal grova missar där de hade möjligheten att döda alla förhoppningar för det österrikiska gästerna.

Till slut kom så det väntade 4–1 målet, som också blev slutresultatet.

Det här var Arsenals femte raka seger i gruppspelet. Därmed säkrar Londonklubben avancemanget till sextondelsfinalen.

Kampen om andraplatsen är däremot stentuff. Norska Molde tog en komfortabel seger hemma mot Dundalk och tog sig upp på andraplatsen i tabellen med nio poäng. Inför sista omgången är de tre poäng före Rapid Wien.