Inter italienska mästare i kavaj – efter drama

Uppdaterad 2021-05-26 | Publicerad 2021-05-02

Atalanta hade straff för att hålla liv i Serie A – men missade.

Därmed har Inter säkrat sin första ligatitel sedan 2010.

Efter en sprudlande vårsäsong kan Inter återigen titulera sig italienska mästare.

Titeln bärgade man till slut utan att spela själva. Med fyra omgångar kvar behövde Atalanta bortabesegra Sassuolo för att hålla liv i den teoretiska toppstriden.

Ett utmaning som växte exponentiellt när Pierluigi Gollini tog rött kort för Atalanta redan efter 23 minuter. Trots det satte Robin Gosens 1–0 för Atalanta kort senare.

Inte vunnit sedan Mourhinos tid

Men med decimerat lag orkade man inte hålla ledningen. Efter 52 minuter kvitterade Domenico Berardi 1–1 på straff. Men med kvarten kvar fick ändå Atalanta ett jätteläge att lösa en seger. Marlon drog på sig sitt andra gula och orsakade Atalantastraff i samma sekvens. Men Luis Muriel sköt den i stolpe och ut och Inter kunde jubla.

Mycket vatten har runnit under broarna sedan Inter senaste vann Scudetton 2010. Då coachades laget av José Mourinho. Nu anförs guldlaget av Antonio Conte och på planen har Romelu Lukaku lett laget med sina 21 mål och 10 framspelningar.

Titeln är Inters 19:e totalt. Segern är också historisk för det är första Serie A-titeln som tagits av en klubb med utländska ägare.