Forsberg låg bakom mål i storsegern

Publicerad 2020-10-03

Målskytt i två raka matcher.

Mot Schalke 04 låg Emil Forsberg bakom ledningsmålet i storsegern.

Emil Forsberg har börjat Bundesligasäsongen på bästa sätt. I premiären mot Mainz stod 28-åringen för både mål och assist och senast mot Bayern Leverkusen stod han för ett drömmål i krysset.

Mot Schalke lämnade Forsberg planen mållös, men svensken låg i allra högsta grad bakom 1–0-målet. Mittfältaren fick en perfekt djupledspassning och satte bollen förbi målvakten innan Can Bozdogan styrde bollen i eget mål.

Kort senare ökade Leipzig på till 2–0 och innan den första halvleken var över hade hemmalaget även satt trean.

Forsberg utbytt

Forsberg blev utbytt i den 72:a minuten och fick från bänken se Marcel Halstenberg fastställa slutresultatet till 4–0.

Schalke har fått en mardrömsstart på säsongen har och nu 1–15 i målskillnad på tre matcher. Leipzig leder Bundesliga just nu på sju poäng.

Forsberg åker nu till Sverige för kommande landslagssamling där Ryssland väntar i en träningsmatch och sedan Kroatien och Portugal i Nations League. Alla matcher spelas på bortaplan.