Lagkamraternas uppmaning: ”Sluta sura”

Hattrick av Victor Edvardsen.

Då kan lagkamraterna pusta ut – för nu slipper de höra gnället.

– Jag har sagt åt honom: ”Du kommer göra mycket mål om du bara slutar sura”, säger Joel Asoro.

Aldrig nöjd.

Så kan man beskriva Victor Edvardsen. Vid otaliga segermatcher har en småbesviken centertank trumpet traskat ut i den mixade zonen för att möta pressen. Glad för vinsten, men ofta besviken på mycket annat. Det har handlat om allt ifrån att han inte fått några passningar, att han är för lite involverad i spelet eller att han själv missar för många chanser.

Efter 3–0 mot IFK Göteborg var frustrationen som bortblåst. Edvardsen noterades för ett hattrick och genast spred det sig en lättad stämning i truppen.

– Jag har grattat honom till första hattricket. Det är jäkligt kul för honom och jag tror att det betyder extra mycket att han får göra det mot Göteborg. Det är jättekul för honom och jag hoppas att han kan ha med sig det här goda humöret nu ett tag så att vi slipper se hans andra sidor ett tag, säger Hjalmar Ekdal.

PLUS: Bohman: Här är Edvardsen bäst i hela serien

”Får en helt annan aura”

Har det varit lite grinigt?

– Han kan vara lite grinig emellanåt, men det vet vi alla om. Det kan vi leva med.

Anfallskamraten Joel Asoro fyller i:

– Jag har sagt åt honom: ”Du kommer göra mål, mycket mål, om du bara slutar sura, om du bearbetar saker bättre”. Om han bara kör på och fortsätter. Men han kommer inte ens vara glad för att jag säger det här, men jag hoppas att han säger tack för straffen jag gav honom i alla fall...

Lagkompisarna har glimten i ögat, men lite allvar finns det bakom. De är nämligen övertygade att Edvardsen borde kunna kanalisera sin frustration på ett mer konstruktivt sätt.

– Han är en lika bra spelare oavsett om han gör mål eller inte. Men när han gör mål så bidrar han bidrar han med så mycket mer energi. Det tär på motståndarna att just Edvardsen gör mål, för han blir en så stark figur då. Det blir en helt annan aura runt honom när han äntligen fick göra ett hattrick, säger Asoro.

”Nu får han gå för skytteligan”

Två av målen mot IFK Göteborg kom via straffar.

– Nu får han gå för skytteligasegern, men då måste han börja göra mål i spelet också... skrattar Magnus Eriksson.

– Han är straffskytt nu. Jag gav ju bort bollen till honom också. Det var väl fint? Victor är ju en sån gubbe som behöver göra mål. Han betyder så mycket för oss. Att han får göra tre betyder mycket.

Kan han vara gnällig?

– Haha. Han är ju liksom... man behöver putta honom lite på baken ibland. I dag gör han tre mål, sliter på och tacklas. Är så jävlig som han ska vara.

Nu är Edvardsen uppe på nio mål och nio assist.

– Det får man väl anse vara okej för en flopp? Det var väl nån som sa att han var det? Som jag förstår det.

Jag tror inte någon lyckats reda ut när han faktiskt har kallats för en flopp?

– Nej, men Victor har väl själv spunnit vidare på det. Haha. Jag tror att han själv vill vara ännu mer involverad men gör man nio plus nio är det bara att lyfta på hatten.

Edvardsen efter segern.
Edvardsen efter segern.

”Han ska säga förlåt varje dag”

Om huvudpersonen var nöjd? Jodå, men han grämer sig fortfarande över att andra anfallare har ett bättre målsnitt.

– Jag är glad för alla som gör mål och bidrar till att vi vinner fotbollsmatcher, men när man ser spelare i andra klubbar i allsvenskan som gör mål efter mål efter mål så är det klart att man blir frustrerad själv när man inte gör mål eller bidrar till att man vinner. Samtidigt bidrar man på olika sätt, snack, löp och så vidare. I dag var det min dag och det var skönt att jag fick göra tre.

Efter segern mot Molde i veckan var han fly förbannad på lagkamraten Amadou Doumboya som klumpigt ”stal” ett mål för honom. Då bad Edvardsen om ursäkt för sin ilska.

– Grejen är att jag inte är sur när vi har vunnit som senast mot Molde. Man ser att jag är sur, men jag blev sur för att jag blev utbytt för jag kände att jag hade mycket att ge. Jag blev rånad på ett mål som Amadou tog av mig. Det blev kaka på kaka och ibland tar känslorna över, det är en känslosport vi håller på med och då blir det så ibland, säger Edvardsen och avslutar med ett brett leende:

– Det är inte så farligt. Han ska säga förlåt varje dag tills han ger mig en assist har jag sagt bara.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.