Sancho matchvinnare med Ronaldo och Lindelöf på bänken

Uppdaterad 2022-09-02 | Publicerad 2022-09-01

Tredje raka segern i ligan.

Med Cristiano Ronaldo och Victor Nilsson Lindelöf på bänken blev Jadon Sancho matchvinnare med enda målet borta mot Leicester för Manchester United.

Anthony Elanga spelade från start tillsammans med Marcus Rashford och Jadon Sancho bredvid sig i Uniteds offensiva trio borta på King Power Stadium i Leicester.

Med på bänken och i matchtruppen för första gången efter skada fanns Victor Nilsson Lindelöf när tränaren Erik ten Hag satsade på Raphael Varane och Lisandro Martinez i mittförsvaret.

På bänken fanns också åter, för tredje matchen i följd, Cristiano Ronaldo. Därifrån kunde den portugisiske världsstjärnan se hur ett effektivt och snabbt kontringssamarbete gav 1–0 för Manchester United i 23:e minuten när Rashford serverade Jadon Sancho till säsongens andra ligamål för engelsmannen.

Elanga blev utbytt i 59:e minuten men då var det Casemiro som klev in i stället.

PLUS: Manchester Uniteds 15 BÄSTA värvningar på 2000-talet

Nära konstmål av Ronaldo

Cristiano Ronaldos inhopp dröjde till 68:e minuten. Portugisen, hittills mållös i säsongens Premier League-spel, serverade både Christian Eriksen och Rashford till bra lägen och hade själv en avancerad cykelspark ur snäv vinkel som gick tätt utanför.

Ett bolltapp från Ronaldo gav hemmalaget en jättechans till kvittering på tilläggstid men då sköt James Justin högt över.

Det hela stannade vid en 1–0-vinst för Manchester United som tog sin tredje raka seger. För Leicester, mästarlaget från 2016, fortsätter kräftgången.

0–1-förlusten var fjärde raka nederlaget. Leicester har bara en poäng med sig i botten av tabellen från krysset i första omgången hemma mot Brentford.

– En stabil insats av Manchester United. Det här måste ge United lite självförtroende att de kan försvara sig och så har de fantastiska spelare där framme som kommer bli ännu bättre, säger Fredrik Ljungberg hos Viaplay.

Återstår att se hur Erik ten Hag kommer formera sitt lag med miljardnyförvärvet från Ajax Antony i truppen. På söndag tar Manchester United emot obesegrade Arsenal hemma på Old Trafford.

Vem är kaptenen?

Den holländske tränaren har ytterligare en intrikat laguttagning att fundera över. För andra matchen i följd höll Manchester United nollan som också innebar tredje raka matchen på bänken för petade tidigare lagkaptenen, mittbacken Harry Maguire.

Maguire bänkades efter 0–4-förlusten mot Brentford. Sedan dess har Bruno Fernandes tagit över bindeln på armen.