Vilt jubel efter ett av Djurgårdens tre mål mot Östersund.

Dubbla drömmål låg bakom 3–0-segern mot Östersund.

– Klart det är ett styrkebesked, säger Magnus Eriksson till Discovery.

Krysset är alltid ledigt.

Både Jacob Une Larsson och Edward Chilufya skakade liv i den gamla klychan i bortasegern mot Östersund.

Bollen gick som på ett snöre innan Larsson dundrade in 1–0 på halvvolley i den 13:e minuten. Tjugo minuter senare drog Chilufya till från distans, och bollen borrade sig in i samma kryss.

– Jösses vilka mål, utbrast Discovery-experten Jon Persson.

Kalle Holmberg imponerade

Anfallaren Kalle Holmberg, som gjorde sin första start på över en månad, spelade fram till två av målen i 3–0-segern.

– Man har gått och väntat på sin tid nu ett tag. Det gäller att ta vara på den när man väl får den. Det känns skönt att vara tillbaka, säger Holmberg till Discovery.

Djurgården gjorde flera tidiga byten i andra halvlek, som blev mållös. Det var tydligt att laget sparade på krafterna inför derbyt mot AIK nästa helg.

– I andra halvlek känns det som att vi har totalkontroll och spelar av matchen, säger Magnus Eriksson till Discovery.

Målvakten missade matchen

Tommi Vaiho vaktade Djurgårdens mål efter att Jacob Widell Zetterström tvingas lämna återbud på grund av sjukdom. Utbytte Rasmus Schüller fick en ispåse lindad runt sin vänsterfot på bänken.

Djurgården återtar därmed serieledningen, tre poäng före både Malmö och AIK. Tabellfyran Elfsborg fick storstryk borta mot Mjällby och tappar i guldstriden.

Östersund ligger fortsatt sist i tabellen, fyra poäng bakom Örebro.