Uppdaterad 2021-10-20 | Publicerad 2021-10-19

Illa ute.

Då klev Leo Messi fram och frälste PSG.

Han sänkte RB Leipzig med två mål – varav en Panenka-straff.

Kylian Mbappé gav PSG ledningen redan i den nionde minuten, men därefter tog matchen en oanad vändning och gästerna från Tyskland vände till 2–1.

André Silva gjorde 1–1-målet i den 28:e minuten och Nordi Mukiele fullbordade vändningen i den 57:e.

Då fick Leo Messi lov att ta tag i händelserna.

I den 67:e minuten kombinationsspelade han med Kylian Mbappé och tryckte in 2–2.

Fick straffen av Mbappé

Sju minuter senare gick Mbappé – till synes väl enkelt – omkull i RB Leipzigs straffområde varpå domaren blåste straff.

Mbappé pekade direkt på sin anfallskollega som en uppmuntran att Messi skulle ta hand om straffen, vilket han sedan gjorde med bravur – med en så kallad Panenka – till 3–2.

När PSG fick ytterligare en straff i slutminuterna tog Mbappé själv hand om straffen – och missade grovt. Den unge fransmannen sköt högt över.

Forsberg bänkad

Straffar har annars varit en viss Emil Forsbergs signum på senare tid, men den svenske landslagsstjärnan bänkades i stormötet och fick nöja sig med ett kortare inhopp (i 83:e minuten).

Segern gör att PSG tar ledningen i gruppen på sju poäng, en före Manchester City.