Sen kalldusch för Chelsea på Stamford Bridge

Publicerad 2021-11-06

LONDON. Först försvann Kai Havertz bakom en reklamskylt, för att kort senare nicka in 1–0 för Chelsea.

Trots stor dominans för hemmalaget fick Burnley sista ordet på Stamford Bridge.

– Det är vårt eget fel. Vi borde ha gjort fler mål, konstaterar tränaren Thomas Tuchel.

Det ska kännas att möta Burnley. En knuff från mittbacken James Tarkowski skickade Kai Havertz över reklamskyltarna och in i publikhavet på Stamford Bridge.

Läkarteam och åskådare fick hjälpa anfallaren att ta sig in på planen igen men ett fåtal minuter senare hade han skakat av sig smärtan och nickat in 1–0 för Chelsea.

Det var Havertz fjärde fullträff i samtliga turneringar för klubben den här säsongen. Framspelaren Reece James har nu fyra mål och fyra assist på ligakontot.

Ensidig första halvlek

Tränaren Thomas Tuchel valde att vila Mason Mount och Cesar Azpilicueta. Mittfältaren Ross Barkley gavs chans att visa vad han går för och drog ett skott tätt utanför stolpen under de inledande minuterna.

Kreativa Maxwel Cornet lyckades visserligen nästan cykla in en boll bakom målvakten Edouard Mendy men i övrigt var första halvleken ytterst ensidig. Chelsea landade på elva avslut kontra ett enda för Burnley.

Inhopparen tystade arenan

Trots fullskalig dominans även i andra halvleken stannade siffrorna vid 1–0 fram till den 80:e minuten. Inhopparen Matej Vydra tystade arenan (bortsett från hörnan med tillresta supportrar) när han drog in kvitteringen.

– Sett över 90 minuter var det en fantastisk insats, säger Thomas Tuchel.

– Sådant här händer bara i fotboll. Det är därför alla älskar den här sporten, ett lag kan sno poäng om det andra laget glömmer bort att göra målen de förtjänar.

Tränaren gjorde sitt bästa för att få till tryck på slutet och bytte in Mount och Christian Pulisic. Burnley höll dock i och tog en viktig poäng i jakten på ett nytt Premier League-kontrakt.

Chelsea är fortsatt tre poäng före tabelltvåan Manchester City som knappade in efter segern borta mot Manchester United.