BP vann seriefinalen mot HBK: ”Otrolig match”

Brommapojkarna vann seriefinalen i superettan.

Klubben hakar på Halmstads BK i toppen av serien och de båda lagen har ett jätteläge att nå allsvenskan.

Visst, publiksiffran var inte den högsta men det var ändå upplagt för fest när Brommapojkarna tog emot Halmstad för seriefinal på Grimsta.

BP firade 80 år genom att spela i specialdesignade matchtröjor och klubben fick ytterligare en anledning att fira inför avsparken. BP-legendaren Gustav Sandberg Magnusson förlängde sitt kontrakt till 2024 på innerplan.

– Det är här jag vill vara, säger spelaren som gjort flest matcher någonsin för BP.

Rött kort för HBK

BP fick sedan en perfekt första halvlek.

Taulant Parallangaj blev utvisad när han fällde Nikola Vasic i ett friläge och den efterföljande frisparken skruvades i mål av Marijan Cosic.

Inte långt senare utökade Nikola Vasic till 2–0 på straff.

– Jag tycker vi gör en otrolig match. Vi vet vad vi ska göra hemma, vi är oslagbara hemma. Vi gör rätt saker, vi straffar dem och kommer till många målchanser, säger Nikola Vasic i Discovery Plus.

Joel Allanssons jätteskott i andra halvlek räckte inte till några poäng för bortalaget. BP vann med 2–1 och ligger nu nu fyra poäng bakom Halmstad i toppen av superettan. Laget har också fyra poängs marginal ner till Brage på kvalplatsen.

Janne: ”Jättechans”

För Halmstad finns det ingen anledning att tro på annat än allsvenskan 2023 med nio omgångar att spela, trots lördagens förlust.

– De har fortsatt där de var förra året och haft lite mer marginaler med sig i år, säger HBK-supportern Janne Andersson till Discovery Plus.

Sveriges förbundskapten var på plats på Grimsta.

– Jag tror de har en jättechans att reda ut det här när vi väl summerar efter 30 omgångar också, säger Andersson.

Samtidigt som BP vann på Grimsta spelades ett Skånederby i superettan.

Landskrona tog emot Trelleborg och vann med 2–1 efter att ha vänt matchen i den andra halvleken. Robin Dzabic blev segerskytt med sina två första mål för säsongen.

Senare under eftermiddagen vann Öster med 2–1 hemma mot Östersund efter två mål av Adam Bergmark Wiberg. Samtidigt spelade Västerås och Örgryte 1–1.