Allsvenskan i fotboll

Edvardsens utspel: ”Bajen spelar ut oss”

Av: 

Per Bohman

Linn Nordström

FOTBOLL

Hammarby-spelarna tyckte att resultatet var orättvist.

Sedan fick de oväntat stöd – av Victor Edvardsen.

– Jag tycker att Hammarby spelar ut oss, säger anfallaren.

Efteråt var den grönvita sidan av derbyt rätt eniga. Hammarby hade varit minst lika bra som Djurgården, kanske till och med bättre, men ändå förlorat.

Tycker du det är ett rättvist resultat?

– Nej det tycker jag inte, säger Darijan Bojanic.

PLUS: Bohman: ”Från spetälsk till frälsare i derbyt”


För att?

– För jag tycker bara inte det.

Även om Bojanic var ordknapp så var den rådande åsikten bland hammarbyarna följande: om Bajen bara hittat någon typ av effektivitet hade de fått med minst en poäng från derbyt.

”De har två i virket och spelar ut oss”

Det oväntade? Efteråt höll motståndaren Victor Edvardsen med om analysen. Han tyckte nämligen att Hammarby varit det bättre laget och var mycket tydlig med det.

Rättvist?

–Jag vet inte. De har två i virket och spelar ut oss, tycker jag. Hammarby gör det hur bra som helst. Vi ska vara glada att de inte fick in något mål. Samtidigt har vi ju lägen att döda matchen också.

– Jag är bara jävligt glad att vi vinner.

Men du menar att Bajen spelade ut er i slutet av matchen?

– Njae. I första halvlek med. Då är de bättre än oss. Vi kommer inte upp i nivå alls. Men vi visar moral, aggressivitet och en vinnarmentalitet som är viktig också. Skönt att vinna med 1–0, säger han och fortsätter:

– Vi har något bra på gång, men vi måste prestera bra fotboll också. Vi har mycket kvar att hämta samtidigt som vi ligger delad etta i tabell, hakar på i toppen och gör det bra.

Victor Edvardsen.

Om bytet: ”Förvånad”

Själv blev han alltså utbytt mot matchhjälten Gustav Wikheim efter en dryg timmes spel.

– Jag var inte sämre än någon annan. Lite förvånad blev jag, men det blev ju lyckat i och med att han gjorde mål, säger Edvardsen med ett snett leende.

Joel Asoro sprang efter kompisen i samband med bytet för att peppa honom.

– Jag fattade att han inte ville bli utbytt, jag förstår att han vill fortsätta för att han var het i matchen och jag förstår att han vill mäta för det hade varit speciellt för honom. Jag sa bara upp med huvudet, nästa match kanske du gör tre mål för så fungerar fotbollen.

Edvardsens kupp: ”Jag sa åt honom”

Efter matchen lyckades Edvardsen hamna i centrum igen. Djurgården firade med sina supportrar och lagkamraten Haris Radetinac valde en hånfull ramsa om Hammarby.

– Det var jag som sa åt honom att göra det. Det kan ni ju skriva så ni har något att skriva om, säger Edvardsen och skrattar innan han lämnar Tele2.

Haris Radetinac:

– Jag tror att det var han som var på mig. Edvardsen var nöjd med det, va? Vi hade några ramsor som vi valde och sjöng. Vi ville också stå kvar länge på planen så det inte blir något bråk mellan publiken. Hammarby hade några kvar i sin klack och det är bättre att våra står kvar och sjunger med oss i stället för att lägga fokus på de andra. Så då blev vi kvar lite längre på planen än vanligt när vi firade.

ANNONS

Streama alla matcher i Allsvenskan hos Discovery+ här!

Extern länk från Discovery+

Skaffa konto

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Fem punkter: Djurgården–Hammarby

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Hammarby IF Fotboll

Djurgårdens IF Fotboll