Christoffer Nyman frälste IFK Norrköping – till kvartsfinal

Publicerad 2022-03-05

IFK Norrköping var riktigt illa ute i svenska cupen.

Två mål av lagkapten Christoffer Nyman räddade dock östgötarna.

Anfallsstjärnan blev stor matchhjälte när IFK vände och vann mot Varberg med 2–1 – och därmed säkrade sitt avancemang till svenska cupens kvartsfinaler.

Förutsättningarna var glasklara inför den avslutande gruppspelsomgången av svenska cupen på Platinumcars arena i Norrköping.

Seger för Norrköping? Då var gruppsegern och kvartsfinalsavancemanget säkrat.

Kryss eller Varbergsseger? Då var det ett hittills obesegrat Varberg som skulle knipa slutspelsbiljetten.

Varberg fick första ordet

Lännge såg det ut att sluta med det sistnämnda scenariot.

När Jon Birkfeldt stod välplacerad på en lyckad hörnvariant i den första halvleken så gav det gästande Varberg ett ledningsmål.

– De gör mål på en fast situation. Vi får göra det bättre i andra halvlek, säger en besviken Christoffer ”Totte” Nyman, som efterlyste mer bollar in i boxen, till C More i halvtidspausen.

Och en boll i boxen skulle också dyka upp för just Nyman.

Tvåmålsskytt

En smart löpning gav Pekingkaptenen möjlighet att nicka in 1–1 med cirka 25 minuter kvar av ordinarie tid.

Ett mål som väckte hemmalaget, som därefter radade upp chanser. Dock länge utan resultat. Men Nymans mål skulle inte visa sig vara IFK:s sista i matchen. Inte heller hans eget sista.

För med fem minuter kvar av matchen skulle 29-åringen, kyligt och frispelad, placera in ett 2–1-mål som skickade IFK Norrköping upp i gruppledning – och i slutändan vidare till kvartsfinal.