Klart: Une Larsson lämnar Djurgården

Efter sex år i Djurgården lämnar nu Jacob Une Larsson, 27, klubben.

Mittbacken lånas ut 1,5 år till grekiska FC Panetolikos.

– Jag är jätteglad att vi kunde hitta en lösning, säger han.

Följ ämnen i artikeln

För några dagar sedan kunde Sportbladet avslöja att Panaitolikos jagade Jacob Une Larsson. Nu är mittbackens flytt till Grekland klar.

Efter 146 allsvenska matcher i Djurgårdströjan så lånas han ut i 1,5 år.

– Jag kommer att åka till Grekland i 18 månader och testa på hur det är att leva och spela där. Jag är jätteglad att vi kunde hitta en lösning som kanske var lite speciell, men som alla var nöjda med. Det känns samtidigt skönt att veta att jag har tryggheten i Djurgården när låneavtalet tar slut, säger han till Djurgårdens hemsida.

Han medger dock att det var ett svårt beslut att lämna klubben och Sverige.

”Varit många tankar”

– Ja, det har det varit. Jag har aldrig brutit upp på det här sättet innan så det är klart att det varit många tankar och en del samtal med nära och kära.

Sportchefen Bosse Andersson om beslutet att låna ut 27-åringen.

– Han är väl värd att få den här chansen och det känns tryggt och bra på ett sätt som passar honom. Tajmingen är rätt och jag tror att den här tiden i Grekland kan både Une och Djurgården få nytta av framöver när han kommer tillbaks. Så vi tackar Jacob för hans första tid i Djurgården och önskar honom stort lycka till i Panetolikos.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.