Överklagan går igenom – matchen flyttas

Av: Simon Svensson-Parenti

Publicerad:
Uppdaterad:

Häckens match mot Djurgården flyttas.

Göteborgslagets begäran om att flytta matchen nekades, men klubben överklagade beslutet – och fick rätt.

– Det är tråkigt när klubbarna kommit överens om ett spelschema som varit klart länge. Det var ingen nyhet att det skulle vara ett landslagsuppehåll, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Daleho Irandust, Pontus Dahlberg, Leo Bengtsson och Patrik Wålemark är alla uttagna i den U21-trupp som förbundskapten Roland Nilsson presenterade inför EM-kvalmatcherna mot Island (4 sep) och Italien (8 sep).

Problemet för deras klubb Häcken?

Mindre än 24 timmar efter slutsignalen i Italienmatchen sparkar Göteborgslaget igång hemmamatchen mot Djurgården i allsvenskan.

Klubben ville få mötet flyttat till ett senare tillfälle, men deras begäran nekades av SvFF:s tävlingskommitté.

Överklagandenämnden ger Häcken rätt

Häcken överklagade det hela till överklagandenämnden – som nu ger Häcken rätt.

Matchen – som skulle spelats 9 september – flyttas.

– Ett väntat, men ändå ett lika skönt besked. Vi hade svårt att se, om man läser tävlingsbestämmelserna, att man skulle kunna ta något annat beslut, säger Häckens klubbchef Marcus Jodin, som tycker att det hade varit mer optimalt om beskedet kommit snabbare.

– Med tanke på att tidsramen är ganska snäv och att våra spelare åker på landslagssamling, så är det klart att ett skyndsamt besked hade varit att föredra, säger en lättad Jodin.

Lika muntert var det inte hos Djurgården när beslutet kom.

”Det var inget nyhet med landslagsuppehåll”

– Det är väl inte så förvånande. De (Häcken) har överklagat beslutet och var inte nöjda, vi får rätta oss efter det, säger sportchefen Bosse Andersson och fortsätter:

– Det som är tråkigt är att klubbarna kommit överens om ett spelschema som varit klart länge. Det var ingen nyhet att det skulle vara ett landslagsuppehåll.

Nu är det upp till SvFF:s tävlingskommitté att – tillsammans med klubbarna – slå fast ett nytt datum för matchen, och enligt Bosse Andersson kommer det dröja innan den spelas.

– Man får följa utvecklingen och se. Vi kan ju inte spela i september, sen kommer det vara ett tufft spelschema i oktober. Så tittar man på det, så blir det nog i november, men det är inte fastställt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.