Ny finalförlust för Liverpool

Publicerad 2020-08-29

Finalförlust på straffar förra året.

Nu upprepade sig historien.

Liverpool inledde den nya fotbollssäsongen med att förlora på straffar mot Arsenal I Community Shield, 1–2.

Liverpool FC

Liverpool hade en boll i mål tidigt genom Virgil van Dijk. Men mittbacken bedömdes vara offside och målet dömdes bort.

I stället klev Pierre-Emerick Aubameyang fram för Arsenal. Stjärnan vek in från vänster och placerade snyggt in 1–0 målet efter 12 minuter.

Liverpool gjorde vad de kunde för att få in ett kvitteringsmål och till slut kom det genom Takumi Minamino i 73:e minuten. Det var japanens första mål för Liverpool sedan han anslöt i vintras.

20-åringen missade

Matchen gick till straffar och där hamnade Arsenal i överläge när unge Rhian Brewster missade för Liverpool. Samtidigt var Arsenal felfria.

Stor hjälte blev Pierre-Emerick Aubameyang som förutom sitt mål under ordinarie tid även avgjorde i straffläggningen.

– Vi förtjänade kvitteringen och kunde gjort fler mål, men det gjorde vi inte, konstaterade Liverpools tränare Jürgen Klopp för BT Sport efter matchen.

Pierre-Emerick Aubameyang blev stor hjälte för Arsenal.

Liverpool förlorade även förra årets Community Shield efter straffar. Då mot Manchester City.

”Vänjer sig aldrig”

För Arsenals relativt nya tränare, Mikel Arteta, är det andra titeln han tar med Arsenal. Klubben vann även FA-cupen förra säsongen.

– Du vänjer dig aldrig vid att vinna. Jag visste att det var en enorm utmaning vi ställdes inför i dag. Jag vill tacka spelarna för deras insats och prestation, säger Arteta till BT Sport efter matchen.