Publicerad 2020-02-25

Serge Gnabry till Robert Lewandowski och tillbaka till Gnabry.

Och sedan om igen.

På tre minuter knäckte Bayern München-duon Chelsea i bortakrossen.

Senast Serge Gnabry var i London stänkte han dit fyra (!) mål mot Tottenham i gruppspelet.

Det var i oktober, sedan dess har han inte gjort mål i CL. Men väl tillbaka i den engelska huvudstaden var det dags igen för Bayern-mittfältaren.

Efter en öppen men mållös första halvlek behövde gästande Bayern bara sex minuter av andra halvlek för att hitta nätet. Gnabry hittade till Lewandowski i djupet och när alla väntade sig skott passade den polske anfallaren i blindo tillbaka till Gnabry som kunde stöta in 1–0 i öppen bur.

Lewandowski inbladad i allt

Tre minuter sedan var det dags för duon igen. I en snabb kontring spelade Gnabry ut bollen till Lewandowski som återigen tog sig an framspelarens roll med en rak djupledsboll till Gnabrys 2–0.

Sjätte målet i Champions League, sjätte mot ett Londonlag.

Som om inte det vore illa nog för Chelsea så fick också Robert Lewandowski sätta en balja i öppet mål efter ett lysande förarbete av unge ytterbacken Alphonso Davies.

– Jag är besviken, men i bland kan man bara vara ärlig och Bayern München var bättre än oss. Det var kliniska i sina avslut och skapade mycket, säger Frank Lampard i Viasat.

Frustrationen lös igenom hos hemmalaget som ser ut att ha spelat färdigt i Europa. I 84:e minuten fick Marcos Alonso rött kort efter ett slag i ansiktet på just Lewandowski.

– En styrkedemonstration, en maktmarkering, säger Erik Niva om krossen.