Zlatan Ibrahimovic gick mållös igen.

En svensk segerorganisatör trädde fram när LA Galaxy gästades av New York City.

Zlatan Ibrahimovic?

Nej, Anton Tinnerholm.

Den 28-årige ytterbacken låg bakom båda målen i New York Citys 2–0-seger. Det första kom i 44:e minuten.

Tvingade fram retur

Tinnerholm smög in bakom Galaxys försvarslinje, tog emot bollen och lossade mot mål. På returen som uppstod kunde brassen Heber enkelt stöta in ledningsmålet.

Fem minuter senare var den svenske försvararen framme igen. Tinnerholm tryckte fram till höger i offensivt straffområde och måttade ett inlägg som träffade handen på Carlos Antuna.

Efter VAR-granskning pekade domaren på straffpunkten, och därifrån var Maximiliano Moralez kylig, 0–2.

Zlatan nära reducering

Närmast att reducera kom Ibrahimovic. Med tio minuter kvar fick 37-åringen ett avslut räddat på mållinjen och kort därefter prickade han virket.

Men närmare än så kom aldrig Galaxy, som förlorade för tredje matchen i rad. Det var även andra raka som Zlatan gick mållös.

”Det kommer inte hjälpa Zlatan”

Enligt LA Times-journalisten Kevin Baxter kan förlusten få ett problematiskt efterspel för Ibrahimovic.

Det var i samband med ribbträffen, i den 87:e minuten, som Zlatan rök ihop med gästernas målvakt Sean Johnson.

Svensken greppade tag i nacken på Johnson, som föll ihop och blev liggande.

Domaren nöjde sig med gult kort till båda spelarna, men Kevin Baxter tror att en avstängning skulle kunna följa.

”Åh... det kommer inte hjälpa Zlatan. Han tog tag i och klämde sedan Sean Johnsons hals. Jag tror att disciplinnämnden kommer titta på det”, skriver Baxter.

Alla matcher i MLS sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)