PL-klubben presenterar nya arenan

Kommer kosta nästan sex miljarder kronor

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:

Goodison Park är snart ett minne blott.

Everton har presenterat sin nya hemmaborg.

Arenan, som uppges kosta upp mot 5,9 miljarder kronor förväntas stå klar 2023.

Klubben, som kommer börja skrytbygget 2020 presenterar nu detaljer från vad nya arenan kommer innehålla.

Arenan, som kommer ersätta klassiska Goodison Park, kommer att kunna ta emot upp mot 52 000 åskådare. Skrytbygget kommer att byggas nära vattnet och kommer att ha branta sittplatser bakom ett av målen. Det för att försöka bygga en publikmur, precis som Borussia Dortmund har när de spelar på Signal Iduna Park. Där är tanken att 13 000 personer ska få plats.

Om du vill uppgradera dig med bättre biljetter så kommer du kunna få se spelarna närmare. Everton kommer nämligen bygga en tunnel, precis som Manchester City, med sittplatser och en restaurang. Köper du de allra bästa biljetterna så får du en fåtölj med en TV-skärm.

”Hjälper oss växa kommersiellt”

För att öka stämningen på arenan och göra det svårare för motståndarna kommer läktaren vara så nära planen som möjligt. Alltså precis som Goodison Park har det just nu.

Kostnaden på det hela?

500 miljoner pund, motsvarande 5,9 miljarder kronor, enligt The Guardian.

– Det här kommer vara en milstolpe för klubben och för staden. Det kommer betyda väldigt mycket för våra passionerade supportrar. Men det kommer hjälpa oss att växa socialt och kommersiellt, säger Everton sportdirektör Denise Barrett-Baxendale.

Namnet på det nya arenan är fortfarande inte känd. Planerna är att bygget börjar 2020 och att arenan ska vara klar 2023.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN