Nu är Sveriges sista hopp borta

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-08-26

Elfsborg åkte ut med dunder och brak mot Napoli

Elfsborg var Sveriges sista hopp i Europa.

Men Boråslaget var chanslöst mot Napoli, som vann med 2–0 på Borås Arena (totalt 3–0) efter två vackra mål av uruguayanske VM-stjärnan Edinson Cavani.

– Vi möter ett jättebra lag som slår ut oss, vilket är rättvist sett över två matcher, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

IF Elfsborg

Napoli vann det första mötet i Italien med 1–0 och Elfsborg var piskat att näta på hemmaplan. Men det svenska hoppet dog efter 29 minuter.

Daniel Mobaeck skänkte bort bollen i offensiven, Napoli kontrade blixtsnabbt och Edinson Cavani – som var bänkad senast – skickade in 1–0 efter ett vackert anfall.

”Hårt straffade”

Åtta minuter senare small det igen. På nytt vände Napoli spelet blixtsnabbt och Marek Hamsik smekte fram bollen till Cavani som placerade in 2–0 med skallen.

I det läget var Elfsborg tvunget att göra fyra mål, en omöjlighet, och resten av matchen blev en transportsträcka.

– Vi blev hårt straffade på två bolltapp, som gör att matchen dör, säger Magnus Haglund till TV4 Sport.

Efter att AIK tidigare på kvällen åkt ur Europa League mot Levski Sofia var Elfsborg Sveriges sista hopp. Nu har inte allsvenskan en enda representant kvar i de europeiska cuperna.