Ny mardröm för Malmö FF i CL

Storförlust mot Zenit – och tung skada på Franz Brorsson

S:T PETERSBURG/STOCKHOLM. Ny CL-match – ny mardröm.

Malmö åkte på en storförlust mot Zenit och ligger nu tvärsist i gruppen.

– Det är lite pinsamt att förlora med 4–0, säger Jo Inge Berget.

MFF har fått sämsta tänkbara start på sitt CL-äventyr.

Först en 0–3-förlust hemma mot Juventus och nu 0–4 mot Zenit.

Det började illa när brassen Claudinho satte 1–0 i den åttonde minuten, men därefter kom ”Di Blåe” in i matchen och skapade två bra kvitteringschanser.

1–0 stod sig till halvtid, men i inledningen av andra halvlek var mardrömmen ett faktum.

Ahmedhodzic utvisad

Daler Kuzyayev nickade in 2–0 till Zenit och bara minuter senare fick Anel Ahmedhodzic rött kort (efter VAR granskning) för en hands som förhindrade ett friläge.

– Du kan ge rött kort där, men det är lite olyckligt. Det är fifty-fifty. Hade vi spelat hemma hade vi kanske inte fått det, säger MFF:s tränare Jon Dahl Tomasson.

– Anel var förstås besviken efteråt, som alla andra. Det gör ont att förlora, speciellt så här stort. Men om dag tror jag att spelarna kan tänka: ”Vilken bra första halvlek vi ändå gjorde på den här nivån”.

Franz Brorsson skadad

I den 80:e minuten placerade Alex Sutormin in 3–0 för Zenit, och som inte det vore illa nog tvingades nyckelspelaren Franz Brorsson sedan kliva av med en känning i baksida lår.

– Vi får avvakta medicinska rapporten och nog ge det någon dag innan vi kan säga om han kan spela i helgen, säger Jon Dahl Tomasson.

Zenit vann till slut med 4–0.

– Vi är inte på den här nivån, sa Jo Inge Berget till C More direkt efter matchen.

På presskonferensen utvecklade norrmannen:

– I dag förlorar vi med 4–0 och då är man väl inte på samma nivå? Vi straffas och visst är där perioder i matchen då vi gör det bra. Men förlorar man med 4–0 kan man inte säga att man är på samma nivå. 4–0 är inget bra resultat och inget resultat vi vill ha. Det är lite pinsamt att förlora med 4–0.

Lagkaptenen Anders Christiansen:

– Vi spelar modigt i första halvlek, precis som vi hade pratat om inför. Sedan kommer misstagen och det är något vi måsta lära oss av.

Härnäst i CL väntar ett dubbelmöte med Chelsea. Allra närmast: Mjällby i allsvenskan, där MFF alltjämt är tre poäng bakom serieledande Djurgården.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.