Lindelöf utbytt med skadekänningar

Publicerad 2020-12-26

Victor Nilsson Lindelöf fick kliva ut som högerback i Manchester Uniteds annandagstoppmöte.

Men hans ”Boxing Day” tog slut redan efter en dryg timme – när ryggproblemen var tillbaka och han tvingades bryta matchen.

– Vi kanske måste göra något nu, säger tränare Ole Gunnar Solskjaer i Viasats sändning efter 2–2 borta mot Leicester.

När ett formstarkt Manchester Uniteds startelva inför bortamötet med Leicester nådde allmänheten så var det en detalj som fick de flesta att fundera.

”Vem ska spela högerback?”

Svaret? Det visade sig vara Victor Nilsson Lindelöf som fick kliva ut på ytterbacken – något han inte gjort sedan en 4–0-förlust mot Everton i april 2019.

Den här gången gick det desto bättre – åtminstone i en dryg timme.

När klockan precis passerat 65 minuter så satte sig Lindelöf ner på gräset och grimaserade illa.

”Vi kanske måste göra något”

Axel Tuanzebe gjorde sig redo vid sidlinjen och fick kort därefter också hoppa in, samtidigt som Lindelöf långsamt klev av planen tillsammans med medicinsk personal, allt annat än obehindrat.

Efter matchen så bekräftade tränare Ole Gunnar Solskjaer att det handlade om ryggbekymmer. Något som Lindelöf haft problem med även tidigare under säsongen, samtidigt som han likväl matchats frekvent för United under hösten.

– Vi kanske måste göra något nu. Vi får se vad det är, säger norrmannen i Viasats sändning.

– Det kanske behövs ett längre avbrott (för Lindelöf). Det långsiktiga målet måste vara att få det bra. Det är inte rättvist mot honom att gå ut och spela matcher utan att kunna känna att du kan spela fullt ut, säger Viasats expert Martin Åslund i studion efter matchen.

Vardy räddade Leicesterpoängen

Som om inte de oroväckande bilderna på Victor Nilsson Lindelöf (inför en period med tajt matchschema) var nog för Ole Gunnar Solskjaer och United så blev det heller ingen seger –må så vara att det såg lovande ut när Bruno Fernandes placerade in 1–2 för gästerna i minut 79.

När Jamie Vardy hittade yta i Manchesterstraffområdet i minut 85, och också fick en passning, så var 2–2 ett faktum (även om det på pappret blev noterat som ett självmål av VNL-ersättaren Tuanzebe till slut).

– Vi fick en poäng vi verkligen förtjänade, säger Vardy i Viasats sändning.