Här är Balotellis galnaste upptåg

Av: Kalle Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är skandalstjärnans
22 mest omskriva ’hyss’

Han skjuter raketer i badrummet med polarna, kastar dartpilar på ungdomsspelare, dundrar in kanonmål i krysset och festar i Saint-Tropez.

Mario Balotelli hamnar i centrum var han är går, vad han än gör.

När anfallaren nu är på väg att fylla 22 år passar Sportbladet på att hylla fotbollsvärldens just nu största rubrikmakare genom att lista 22 av hans mest galna upptåg.

Vissa händelser är bara galna. Vissa är oansvariga, andra är roliga.

En sak kan vi vara överens om:

Fotbollsvärlden vore mycket fattigare utan Mario Balotelli.

När man sammanställer en lista över hans påhitt är inte problemet att hitta grejerna, utan att sålla bort de episoder som inte får vara med.

Därför nöjer vi oss med att sammanfatta de senaste två åren.

Hans galenskaper under tiden i Inter – där han i ett tv-program dök upp iförd Milantröja, där han greps i Rom efter ett vattenkrig och så vidare – lämnar vi åt de preskriberade handlingarna.

Det här är de senaste två åren i ”Mario Balotelli show”.

1) Försöker ta sig in på ett kvinnofängelse (oktober 2010)

Mario och hans bror får för sig att försöka ta sig in på ett kvinnofängelse i Brescia. Polisen stoppar försöket. ”Jag sa till min bror: ”Vill du se ett fängelse? Sedan gick vi in”, förklarade han för italiensk tv.

2) Samlar på parkeringsböter (2010)

Mario Balotelli verkade inte bekrymra sig nämnvärt över de brittiska trafikreglerna när han anlände till öarna. Inte när det gäller parkering åtminstone. Engelska tidningar rapporterar att Balotelli samlat ihop motsvarande 10 000 dollar i parkeringsböter med sin Maserati.

3) Bråkar med lagkamrat (december 2010)

Hamnar i slagsmål med lagkamraten Jérôme Boateng. Men ett ett bråk på träning känns inte speciellt uppseendeväckande när det gäller Balotelli...

4) Kastar dartpilar på ungdomsspelare (mars 2011)

Mario Balotelli är uttråkad efter en träning. Så han livar upp det hela genom att kasta dartpilar (!) mot klubbens ungdomsspelare. Han får böta motsvarande 100 000 dollar för tilltaget.

5) Karatesparkar Kiev-spelare (mars 2011)

Får rött kort i Europa League-matchen mot Dynamo Kiev efter att ha delat ut en hög spark på en motståndare. Det var förstås inte meningen, men det var onekligen vårdslöst. City vinner matchen med 1–0, men åker ur turneringen.

6) Stannas av polis – med massa cash (april 2011)

Balotelli stannas av polis som frågar varför han har så mycket kontanter i framsätet (enligt uppgift motsvarande 250 000 kronor). ”För att jag kan”, svarar City-stjärnan.

7) Krånglar med träningsvästen (maj 2011)

Balotelli kämpar med att få på sig träningsvästen utan att lyckas. Med lite hjälp får han till slut på sig västen. Klippet blev en stor succé på Youtube.

8) Gör helikopterfinten i en träningsmatch (juli 2011)

Balotelli kommer fri med målvakten i en träningsmatch mot LA Galaxy. Men istället för att göra mål försöker han avsluta med en helikopterfint. Managern Mancini blir ursinnig och byter ut anfallaren.

9) Knappade på Ipad på bänken (september 2011)

Mario Balotelli hoppar in i slutminuterna i EM-kvalet mot Färöarna. Förbundskapten Cesare Prandelli hade dock tänkt byta in honom tidigare. Han ändrade sig när han såg att Mario verkade mer intresserad av sin Ipad än själva matchen.

10) Skjuter raketer i badrummet (oktober 2011)

Dagen före derbyt mot United kallas brandkåren till Balotellis hem. Orsaken? Mario och hans fyra vänner hade skjutit raketer från badrummet, en av dem träffade en handduk och fattade eld. Efteråt blev Balotelli utnämnd till talesman för brandförsvaret i Manchester.

11) ”Why always me?” (oktober 2011)

Gör mål i derbyt mot Manchester United och visar en t-shirt med texten: ”Why always me?”.

12) Handlar åt mamma (oktober 2011)

Marios mamma Silva är på besök och ber sonen åka och handla strykjärn, strykbräda och städsaker. Men det blir inget strykjärn eller städsaker. Efter några timmars shopping med flickvännen Raffaela Fico kommer fotbollsstjärnan tillbaka – med en stor trampolin, två Vespor och barnleksaker.

13) Bjuder baren runt (december 2011)

Kliver in på en bar i Manchester och delar ut en julklapp. Balotelli slänger in 1000 pund i baren och bjuder ”laget runt” till de förvånade gästerna. Han fortsätter sedan till kyrkan där han lägger 200 pund i kollekten.

14) Trampar Parker i ansiktet (januari 2012)

I toppmötet med Tottenham trampar Balotelli Scott Parker i ansiktet. Domaren Howard Webb blundar för incidenten, men Balotelli stängs av i efterhand.

15) Stannar vid skola – för att låna toaletten (januari 2012)

Manchester City-stjärnan stannar till vid Xaverian College i Manchester med sin Bentley. Väl där frågar han de förstummade eleverna efter toaletten. Balotelli och hans tre vänner går till lärarrummet omringade av elever med City-sympatier, snackar med lärare innan de ger sig av efter 20 minuter.

16) Besöker strippklubb och får böta (mars 2012)

Enligt Citys regler får spelarna inte gå ut 48 timmar före match. Balotelli struntar i det och går på strippklubb i Liverpool. Hans besök fångas förstås på bild och Roberto Mancini ilsknar till.

17) Bråkar om frispark (mars 2012)

Manchester City är på väg att tappa greppet om ligan hemma mot Sunderland. I andra halvlek börjar Mario Balotelli och Aleksandar Kolarov bråka om vem som ska lägga en frispark. En märkbart upprörd Balotelli får motas bort av lagkaptenen Vincent Kompany. Några dagar senare kommer uppgifter om att Balotelli ska ha bråkat med Yaya Touré i omklädningsrummet.

18) Gate-crashar presskonferens i – Milano (mars 2012)

Inter ska presentera nye tränaren Andrea Stramaccioni. Då kliver Mario Balotelli in i rummet och stiger fram vid podiet. ”Vi visste inte att han skulle komma”, sa Stramaccioni.

19) Stängs av – igen (april 2012)

Balotelli blir utvisad mot Arsenal och får skarp kritik från tränaren Roberto Mancini: ”Mario skulle ha varit utvisad efter 20 minuter. Jag har slut på ord när det gäller honom. Jag hoppas att han förstår att han inte kan fortsätta bete sig så här. Vi har sex matcher kvar och han kommer inte att spela”.

20) Hotar att ”döda alla rasister” (maj 2012)

Rasismen från läktarna var ett samtalsämne inför EM. När Balotelli får frågan inför mästerskapet säger han: ”Om någon slänger en banan mot mig på gatan åker jag i fängelse – för jag skulle döda dem”.

21) Tystas av lagkamrater (juni 2012)

Balotelli gör ett konstmål mot Irland – men firar genom att vända sig mot bänken och läktaren skrika ilsket. Han tystas av lagkamraten Leonardo Bonucci.

22) Poserar som Hulken (juni 2012)

Balotelli dunkar in 2–0 för Italien mot Tyskland – och firar genom att dra av sig tröjan och posera som Hulken.

Källor: Business Insider, Daily Mail, Guardian, Telegraph

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN