Uppdaterad 2018-08-10 | Publicerad 2014-01-12

19-åringens osannolika show

Det skulle bli Keisuke Hondas stora premiärshow.

Det blev Domenico Berardis stora genombrott.

Den 19-årige anfallaren gjorde fyra (!) mål när nykomlingen Sassuolo stod för en praktskräll mot Milan.

Allt handlade om Keisuke Honda inför Milans besök hos nykomlingen Sassuolo. Japanen, som värvats från ryska CSKA Moskva, började på bänken men fick komma in och göra debut efter 65 minuter. Då var laget redan i brygga.

Tog ledningen med 2-0

Milan hade fått en drömstart genom mål av Robinho efter nio minuter och Mario Balotelli efter 13. Men det här var inte Milans kväll. Det var Domenico Berardis kväll.

Den 19-årige anfallaren kom till Sassuolo som 16-åring och var med och tog klubben till Serie A inför säsongen. Förra sommaren köpte sedan Juventus hälften av rättigheterna till Berardi men talangen blev kvar och fick på söndagen sitt definitiva genombrott i Serie A.

Berardi hade visserligen gjort ett hattrick mot Sampdoria och inför mötet med Milan redan sju ligamål men söndagens uppvisning kommer eka över hela Europa. 19-åringen gjorde mellan minut 15 och 47 fyra mål för hemmalaget.

”Kommer aldrig glömma det här”

– Jag kommer aldrig någonsin glömma den här matchen. Jag dedikerar alla fyra målen till Acerbi, säger hjälten med hänvisning till lagkamraten Francesco Acerbi som drabbats av testikelcancer.

Det var också som om det var meningen att Sassuolo skulle vinna. Riccardo Montolivo reducerade visserligen för Milan men gästerna missade också ett koppel av helt öppna chanser. Honda sköt i stolpen, Balotelli fick en nick räddad och Pazzini skallade returen i undersidan av ribban när målet var vidöppet.

Sassuolo höll undan, vann matchen med 4-3 och Domenico Berardi är nu med sina elva mål hela ligans näst bäste målskytt efter Giuseppe Rossi på 14.